OPAL – Oplossingen voor AutoID

AutoID is een afkorting voor Automatische Identificatie en is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De meest gebruikte variant, barcodescanning, komen we elke dag tegen. Denk hierbij aan kassasystemen, zelfscanning van uw boodschappen in de supermarkt, het volgen van uw bestelling bij een webwinkel of de controle van uw ticket bij een evenement. Een andere bekende vorm van AutoID is RFID welke is verwerkt in de OV-chipkaart, veel toegangscontrole systemen, en bibliotheek oplossingen. Uw bankpas gebruikt RFID technologie om draadloze betalingen mogelijk te maken.

Door het automatiseren van belangrijke processen met AutoID kunt u niet alleen efficiënter en effectiever werken, u zult ook fouten reduceren en uiteindelijk uw kosten verlagen en uw opbrengsten verhogen. AutoID systemen die operationele processen optimaliseren door correcte registratie en verwerking van gegevens zijn vaak maatwerk en vereisen specifieke kennis over identificatie technologieën, coderingstechnieken en systeem integratie. Bij OPAL wordt er dagelijks aan klantspecifieke AutoID systemen gewerkt. Wij hebben dan ook al deze vaardigheden in huis om u optimaal te adviseren over dergelijke oplossingen.

Track & Trace is zo’n voorbeeld van een AutoID proces. Doordat u verschillende schakels binnen dit proces registreert en controleert d.m.v. een unieke identificatie, worden fouten voorkomen en wordt de kwaliteit van uw product of dienst gegarandeerd. De concrete invulling van de oplossing is echter sterk afhankelijk van de toepassing. Een logistiek dienstverlener die zijn zendingen en chauffeurs wil traceren, kampt immers met andere uitdagingen dan een ziekenhuis die haar registratie van medicatie traceert. Hierin is waar OPAL zich voor u onderscheidt.

OPAL combineert haar producten, services en dienstverlening om tot een optimale samenstelling te komen. OPAL heeft van alle A-merken de hoogste partnerstatus en kan daarom het beste product bij uw oplossingen zoeken. Deel uw AutoID vraagstuk met ons en laat u adviseren door één van onze specialisten.

Wij komen graag met u in contact!