Gesproken met: Patrick van Bavel, Hoofd Automatisering

Over het Chassé Theater

Het door Herman Hertzberger ontworpen ‘Chassé Theater’ werd in 1995 geopend in Breda. Met de bouw van het Chassé Theater was de weg vrij om in Breda weer een serieuze en solide theatercultuur op te bouwen. Het Chassé Theater presenteert nu zo’n 500 theatervoorstellingen en 3.400 filmvertoningen per seizoen. De bioscoop was de afgelopen jaren zo’n succes dat er in 2002 zelfs een derde filmzaal is bijgebouwd. In totaal bedient het Chassé Theater per seizoen gemiddeld ruim 400.000 bezoekers. Patrick van Bavel, Hoofd Automatisering, heeft drie jaar geleden -in samenwerking met IT-partner X-com- een softwareapplicatie ontwikkeld, genaamd Itix, om online tickets te kunnen bestellen. Het Chassé Theater was een van de eerste theaters in Nederland dat e-tickets verkocht. Itix is inmiddels door 25 theaters in Nederland in gebruik genomen.

De Uitdaging

Omdat het Chassé theater inmiddels over 3 aparte zalen beschikt, voldoet 1 toegangspoort niet langer. Daarnaast wil het theater een innovatieve automatiseringsslag maken door onder meer de barcode van het e-ticket vanaf een smartphone te kunnen scannen en controleren. Een mobiele toegangscontrole lijkt de beste oplossing te zijn.

De Oplossing

Patrick van Bavel, inmiddels 16 jaar werkzaam bij het theater, vertelt: “Ik ben zelf op zoek gegaan naar een producent van robuuste mobiele computers. Belangrijke eis was het ter beschikking stellen van een Software Development Kit. Intermec kon dit in combinatie met het device bieden en kwam al snel met de Intermec CN50 robuuste mobiele computer, en Opal als leverancier.

Opal was hierin een zeer geschikte partner voor zowel Intermec als het Chassé theater. Na een proefperiode bleek de CN50 niet optimaal te werken in combinatie met het draadloze netwerk van het theater. Dit werd bevestigd nadat vanuit Opal een nameting van het draadloze netwerk is uitgevoerd. Daarnaast sloot het hardware-technisch niet goed aan. Er werd snel een goed alternatief aangeboden in de vorm van een nieuwe robuuste mobiele computer, de Intermec CS40, waardoor alle compatibiliteitsproblemen volledig opgelost konden worden. “Ik ben zeer te spreken over de inzet van Opal en Intermec. Zij hebben goed met ons meegedacht en boden een adequate oplossing“. Na een gedegen testperiode, in een zelfgebouwde testomgeving, is de CS40 geïmplementeerd. Er is een pilot uitgevoerd tijdens de kaartcontrole van een voorstelling. “Deze pilot ging goed, alle kinderziektes waren er tijdens de testperiode al uitgehaald, waardoor de medewerkers direct konden ervaren wat mobiele toegangscontrole inhoudt. Ze zijn nu in staat om snel tickets in te scannen, zowel vanaf print als vanaf een smartphone”, aldus Patrick van Bavel.

Het Chassé theater

De Toekomst

“De functionaliteiten van de CS40, die veel verder reiken dan enkel het scannen van barcodes, dragen bij aan de ontwikkelingen die het Chassé Theater in gedachten heeft. Zo denken wij aan een klantenkaart waarmee ook digitaal betaald kan worden voor de horecadiensten”, concludeert Patrick van Bavel.

De CS40

Intermec’s CS40 robuuste mobiele computer is specifiek ontwikkeld voor accurate toegang tot bedrijfsinformatie en dataverkeer met een professionele smartphone. Dit is de kleinste mobiele computer in het assortiment van Intermec. Hij beschikt over een 3.75 G wireless WAN netwerk, een 1D/2D barcode imager en de uitstraling en stijl van een smartphone.

De Intermec CS40

De samenwerking

De werkwijze van Opal, in samenwerking met Intermec, is zeer goed bevallen. Beide partijen hebben meegedacht aan een zeer goed passende oplossing en deze in goed overleg samen met ons uitgerold. Beide partijen begrepen echt wat wij voor ogen hadden. Voor ons was het dan ook essentieel dat Opal nauw samenwerkt met Intermec en zij goed op elkaar afgestemd zijn. Wij als klant hebben ook van dichtbij de samenwerking tussen leverancier en fabrikant ervaren, wat voor ons ook een toegevoegde waarde was. Kort samengevat: zeer prettig om zaken mee te doen.

Over Intermec

Intermec Inc. (NYSE:IN) ontwikkelt, produceert en integreert technologieën voor het identificeren, volgen en beheren van supply chain assets. Tot de kerntechnologieën behoren RFID, mobiele computer- en gegevensverzamelingssystemen, barcodeprinters en labelmedia. De producten en diensten van het bedrijf worden gebruikt door klanten in een groot aantal branches wereldwijd voor het verbeteren van de productiviteit, kwaliteit en responssnelheid van bedrijfsactiviteiten. Ga voor meer informatie over Intermec naar www.intermec.nl.