Gesproken met: Reggy Jahreis, IT Manager

Over Feedback

In 1986 is Feedback B.V. opgericht, detaillist in muziekinstrumenten en -apparatuur. Na 2 jaar verhuizen zij naar een pand wat in oppervlakte groot genoeg is om een serieuze muziekzaak genoemd te worden. Vooral door durf en brutaliteit groeit Feedback in die jaren uit tot een muziekwinkel waar voor zowel beginnende als doorgewinterde muzikanten veel te beleven is.
In 1999 wordt de grote stap gezet te verhuizen naar het huidige pand van Feedback aan de Ceintuurbaan in Rotterdam Noord. Met een winkeloppervlakte van ongeveer 1500 m² behoort Feedback meteen tot één van de grootste muziekzaken van de Benelux. In de loop der jaren heeft Feedback naast het filiaal in Rotterdam nog drie andere filialen geopend, in Eindhoven, Utrecht en Apeldoorn. Daarnaast is er sinds 2005 gekozen voor een externe logistieke afdeling.

De oude situatie

In het magazijn bij Feedback werkte men voorheen nog met een DOS-programma. Op een gegeven moment was het programma zo verouderd dat het niet meer altijd goed werkte. Door de snelle groei die zij hebben ondergaan was het ook nodig om zichzelf te voorzien in een goed voorraadbeheer- en locatiesysteem. Doordat dit nog niet aanwezig was verliepen de werkzaamheden soms moeizaam, was er geen goed overzicht en duurde het soms even voordat men producten in het magazijn had gevonden. Ze merkten dat zij op zoek moesten naar een nieuw, volledig ERP-systeem.

De zoektocht

Feedback heeft veel tijd aan een voortraject besteed, zij hebben uitgebreid bestudeerd wat zij wilden, hoe zij het wilden en wat er veranderd moest worden aan de infrastructuur, ICT en op logistiek gebied. Na het bezoeken van de ICT en Logistiek beurs in Utrecht kwamen zij uit bij K3 Landsteinar software solutions die voor hen het complete, op maat gemaakte Navision software pakket maakten. De software is volledig webbased. Later is dit alles gekoppeld aan de kassasystemen (die fungeren nu als een soort terminal) met een lokale POS, een platte database zodat bij een eventuele centrale storing de filialen op lokaal niveau gewoon door kunnen gaan met de verkoop.

DSCF1834   DSCF1832

 DSCF1847

Opal

Nadat men bij Feedback had besloten om met Navision software te gaan werken zijn ze na enig onderzoek uitgekomen bij hardware van Motorola. Het eerste contactmoment tussen Feedback en Opal is telefonisch geweest, dit was een oriënterend gesprek in de beginfase. Dit gesprek verliep zo goed dat, toen er een half jaar later concreet sprake was van aanschaf van hardware er weer contact werd gezocht met Opal. Na veel overleg tussen Feedback en Opal is er gekozen voor de volgende producten van Motorola: De MC9090 industrial mobile computer, de VC5090 Vehicle Mount computer voor in het magazijn, alles met bijbehorende servicecontracten, zodat als er iets onverwacht niet meer werkt Feedback gegarandeerd is van snelle service. Ook heeft Opal een draadloos netwerk met bijbehorende switches geleverd, twee masterswitches en redundants, mocht er iets uitvallen, zijn ze bij Feedback altijd gegarandeerd van een werkend draadloos netwerk. Voordat het netwerk geplaatst werd, is er door Opal een site survey gedaan, een voor- en een nameting, om een zorgvuldige en volledige dekking van het draadloos netwerk te krijgen.

Het ERP-systeem is vanaf 15 maart 2011 live gegaan, samen met de in gebruik name van de hardware. Het bevalt Feedback allemaal heel goed, de werkzaamheden in het magazijn verlopen beter, er is nu een locatiesysteem en voorraadbeheer aanwezig. De efficiëntie is verhoogd. Ook de samenwerking met Opal is zeer goed bevallen, Feedback werd goed geïnformeerd, alles werd duidelijk uitgelegd en Opal kwam met adviezen en verbeterpunten. Feedback heeft later nog een aantal producten bijbesteld bij Opal, namelijk een aantal scanners om te koppelen aan de kassasystemen (het gaat hierbij om LS2208 scanners), verzendlabels en een printer om deze labels te printen. Feedback verwacht dan ook in de toekomst vaker zaken te doen met Opal en adviseren Opal zeker aan derden aan!