Gesproken met Chris de Koning en Liza Geurts

Over Five 4 U

Five 4 U is in 1992 gestart als distributeur van computer hardware en –software. Inmiddels levert het bedrijf uitsluitend aan resellers en telt Five 4 U, met een vestiging in Nederland en België,
ruim 70 medewerkers. Five 4 U heeft een gespecialiseerd assortiment waar veel productkennis voor nodig is. Zo levert het bedrijf pen tablets, peripherals, app-based weerstations en luchtkwaliteitsmeters, high-end speaker sets en de complete productlijn van Apple. Daarnaast behoort ook software voor verschillende toepassingen tot het assortiment. Door deze focus kan Five 4 U haar klanten uitstekende service en ondersteuning bieden.

Five 4 U

Nieuw pand – nieuwe uitdaging

Vanwege de groei van het bedrijf, is Five 4 U in 2009 verhuisd naar de huidige locatie in Utrecht. Hier ontstond echter het probleem dat het oude systeem niet genoeg capaciteit had om de groei in het aantal magazijnlocaties te kunnen managen. Vanwege deze reden is Five 4 U overgestapt naar een WMS en een barcodescanningpakket. Hierdoor verdwenen er problemen, maar kwamen er ook nieuwe uitdagingen tevoorschijn. Een bestaande relatie heeft Five 4 U daarom geadviseerd een specialist te benaderen die specifiek gericht is op AutoID Oplossingen en Enterprise Mobility. Daar is de samenwerking tussen Five 4 U en OPAL ontstaan.

OPAL heeft eerst een analyse fase doorlopen met Five 4 U. Hierbij is o.a. een site-analyse uitgevoerd waarbij alle apparatuur, het draadloos netwerk en ondersteunende interne processen zijn geanalyseerd. Tijdens deze fase zijn problemen met de infrastructuur van het draadloos netwerk geconstateerd en kwam een wildgroei aan instellingen op de mobiele computers aan het licht. Hierdoor zijn er veel verbindingsproblemen ontstaan waar magazijnmedewerkers hinder van ondervonden.

Site SurveySite Survey resultaten

Om de wildgroei aan diverse instellingen en installatiebestanden op de mobiele computers terug te dringen, heeft OPAL geadviseerd om de mobiele computers te gaan beheren. Dit kan door de hardware uit te breiden met het IDCare Managed ontzorgpakket. Onderdeel van dit pakket is het Mobile Device Management (MDM), waarbij alle apparaten tegelijkertijd worden beheerd. Het voordeel van MDM is dat er vooraf profielen worden aangemaakt. Indien er een update of nieuwe release van de software is of het aantal apparaten wordt uitgebreid, worden alle mobiele computers voorzien van een aangepast profiel waar de update in is verwerkt. Dit kan centraal op alle apparaten worden uitgerold, waardoor de instellingen op de devices gelijk blijven zonder dat er gegevens verloren gaan.IDcare

Daarnaast gaf Chris de Koning aan dat de scanners die in het magazijn werden gebruikt, sterk verouderd waren en meer geheugen en processorkracht wenselijk was. Er moest nieuwe en krachtige hardware voor in de plaats komen. OPAL heeft hiervoor de Zebra Motorola WT41N0 polsscanner en de Zebra Motorola MC92N0 mobiele computer geadviseerd. Om de communicatie tussen hardware en software te optimaliseren, heeft OPAL Wavelink Velocity CE geïmplementeerd. Velocity is een mobile enterprise browser die ervoor zorgt dat bedrijfskritische webbased applicaties sneller communiceren. Door sessiemanagement wordt er stabiliteit toegevoegd. Tevens is het oude WMS en barcodescanningpakket vervangen door één pakket. Five 4 U is nu in de afrondende fase van de implementatie van Dynamics NAV; de ERP-oplossing van Microsoft waarbij Five 4 U gebruik maakt van een geïntegreerde WMS-functionaliteit.

Five 4 U Hardware

Draadloze netwerkverbinding is cruciaal

Doordat Five 4 U de processen vanaf productregistratie tot orderverzending heeft gedigitaliseerd, is het cruciaal dat de systemen altijd operationeel zijn. Dat wil zeggen dat het draadloze netwerk altijd online moet zijn om werkzaamheden te kunnen uitvoeren. “Geen draadloos netwerk betekent geen bestellingen de deur uit en dat is uiteraard funest” zegt Chris de Koning. Om ervoor te zeggen dat orders altijd verwerkt kunnen worden, heeft OPAL redundancy gecreëerd. De bestaande WLAN controller bood geen mogelijkheid meer om deze met een back-up functionaliteit uit te rusten en daarom heeft OPAL twee Zebra RFS6000 Wireless LAN Controllers geïnstalleerd. Five 4 U beschikt nu over een controller die dient als primair device en een tweede redundant/fallback controller die de gegevens van de primaire controller kloont. Indien de primaire Zebra RFS6000 uitvalt, neemt de tweede controller de functies over. Hierdoor kunnen de werkprocessen bij uitval van de primaire WLAN controller altijd doorgaan.

De juiste partner

OPAL blijft zich ontwikkelen door haar dienstverlening en service te optimaliseren. Kritische noten zijn daarom meer dan welkom. Chris de Koning geeft hiervoor aan dat OPAL de afhandeling van incidenten mag verbeteren. In geval van defecten mogen reparaties sneller worden uitgevoerd. Daarnaast kan de terugkoppeling worden verbeterd. OPAL stelt het zeer op prijs deze feedback te ontvangen en neemt deze terugkoppeling mee in het verbeteren van het service aspect.

Op deze kritische noot na is Five 4 U zeer te spreken over de werkwijze van en samenwerking met OPAL. Chris de Koning geeft aan dat veel problemen voorkomen konden worden indien Five 4 U in een eerder stadium het vakmanschap van OPAL had ingeschakeld. Daarnaast staat OPAL altijd voor het bedrijf klaar.
Hierdoor heeft Five 4 U een betrouwbare partner gevonden die bovendien snel handelt en specialistische kennis heeft.

[av_heading heading=’Meer weten over de geboden oplossing voor Five 4 U?’ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” av_uid=’av-6h5w13′][/av_heading][av_button label=’Contact’ link=’page,22′ link_target=’_blank’ size=’large’ position=’left’ icon_select=’yes’ icon=’ue80a’ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-4bg6fr’][av_button label=’Bel me terug’ link=’page,4283′ link_target=’_blank’ size=’large’ position=’right’ icon_select=’yes’ icon=’ue854′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-1yrws7′]