Gesproken met: Sjoerd Konings, Applications Manager

Over Highlite

Highlite international is een van Europa′s grootste leveranciers van showapparatuur en wereldwijde distribiteur van professionele audioproducten en licht apparatuur voor professionele dealers.

15 jaar geleden is Highlite begonnen als een kleine onderneming en doorgegroeid tot een succesvolle onderneming met een productassortiment van ruim 5.000 producten, een warehouse van maar liefst 20.000 m2 en 125 werknemers verdeeld over 7 landen waarvan uit Highlite dagelijks meer dan 65 landen bediend. Met haar 15 jaar ervaring is Highlite met uitstek de distributeur voor innovatieve audio producten en lichtapparatuur.

Inmiddels is Highlite International uitgegroeid tot een zeer succesvol bedrijf dat volledig geautomatiseerd haar klanten voorziet van de producten. De apparatuur die zij binnen dit proces inzetten speelt hierin een cruciale rol en kan hierin niet gemist worden. Voor het (handmatig) picken van de producten in het magazijn wordt de Motorola MC9090 (deze worden momenteel door DirectID vervangen door de nieuwe Motorola MC9190) ingezet. De heftrucks die ingezet worden in het geautomatiseerde magazijn zijn voorzien van de Honeywell Thor (voorheen LXE) in combinatie met Motorola LS3408 en een mobiele Zebra labelprinter voor het labelen van de pallets. Buiten de door inductie geleide heftrucks in dit gedeelte van het magazijn is een gedeelte hiervan tevens voorzien van robots. Er is verder nog een palletmagazijn dat voor de volledige 100% voorzien is van een aantal orderpick robots (van ongeveer 26 meter hoog!), waar bij het picken geen mensenhanden meer aan te pas komen.

Het belang van goede service en dienstverlening voor Highlite

Sjoerd Konings is ondertussen al tien jaar werkzaam bij Highlite, is uitgegroeid tot applications manager bij Highlite. De mobiele computers en barcodescanners die in het magazijn gebruikt worden zijn onmisbaar, volgens Sjoerd Konings. “Het is voor ons van groot belang, dat als er zich problemen voordoen, wij snel kunnen schakelen met onze leverancier”. Een goede service en reparatie afhandeling van de leverancier is daarom voor Highlite ook een belangrijke eis. Bij de oude leverancier merkte men bij Highlite dat het stellen van vragen niet altijd eenvoudig verliep. Soms duurde het wel tot 4 dagen voordat er enige vorm van reactie kwam. En ondanks de vele contracten die Highlite heeft lopen bij de andere leverancier was de reparatietijd vaak nog 4 tot 5 weken. “Dit kunnen wij ons niet veroorloven, wij zijn afhankelijk van onze apparatuur, onze werkwijze is zo ver geautomatiseerd dat er zonder goed werkende apparatuur niets de deur uit gaat”. Het is voor Highlite dus van belang dat, indien er problemen zijn, zij snel een antwoord hebben. De oude leverancier van de hardware voldeed niet meer aan deze eis van Highlite. Dus begon de zoektocht naar een nieuwe, servicegerichte partner.

Met een relatief eenvoudige aanvraag kwamen ze bij Opal terecht. Na enkele contactmomenten was het gevoel dat Highlite kreeg bij de serviceverlening van Opal goed. Toen er enkele Motorola MC9090 vervangen moesten worden door de MC9190 durfde Highlite het met Opal te proberen door de goede ervaringen die zij hadden opgedaan bij Opal, en nam bij de MC9190 mobiele computers ook IDcare Silver over deze units af. IDcare is een uitbreiding én aanvulling op de standaard fabrieksgarantie. Met IDcare is Highlite volledig ontzorgd met betrekking tot de serviceafhandeling omtrent de hardware en dienstverlening vanuit Opal. Highlite ontvangt de nieuwe apparatuur zelfs al volledig ingesteld en werkend.

“De serviceafhandeling zoals wij deze ervaren loopt als een trein”, volgens Sjoerd. “we melden een probleem, en binnen enkele uren hebben we al een reactie, dat is gewoon super!” bij Highlite is men nog steeds blij dat ze aanvullend IDcare over de hardware hebben genomen.

“De hardware kunnen wij in principe overal kopen. Een goede dienstverlening en service daarbij is lastig. Bij Opal is de service en de dienstverlening gewoon goed. Zij zorgen ervoor dat wij de nieuwe apparatuur volledig ingesteld en werkend ontvangen en bij problemen of vragen worden altijd snel geholpen!” Aldus een zeer tevreden Sjoerd Konings.

Wij zijn geïnteresseerd in uw logistieke vraagstuk