Kikkoman Foods Europe B.V. Palletwagens en Zebra L10 Tablets

Kikkoman Foods Europe B.V. verbetert logistieke voorraadtransacties samen met OPAL

Iedereen kent natuurlijk de smaakmakende sojasaus in het iconische schenkflesje van Kikkoman! Wat weinig mensen weten is dat Kikkoman Foods Europe B.V. (KFE) ook een bijdragen levert aan de beschikbaarheid van deze vloeibare smaakmaker. Bovendien beperkt KFE zich niet alleen tot de sojasaus, zo wordt o.a. ook de teriyaki saus geproduceerd en gedistribueerd vanuit Nederland. Zowel op de consumenten- als op de horecamarkt, de sauzen van Kikkoman kom je overal wel tegen. Bij KFE draait het allemaal om kwaliteit. Dit zie je niet alleen terug in hun producten; dit zie je ook terug in hoe zij hun logistieke processen inregelen. Eén van de uitdagingen die ze hadden was het vereenvoudigen van voorraadtransacties.

Inventariseren

De uitdaging

Sojasaus heeft voor een vloeistof een relatief zwaar gewicht. Daarom gaat het verplaatsen van ingrediënten en eindproducten per pallet. Deze worden vervolgens door de heftrucks en (elektrische) pompwagens verplaatst. Het grote verschil tussen deze twee machines zit hem in de uitrusting. Zo zijn de heftrucks uitgerust met een Vehicle Mounted  (VM) Computer & barcodescanner. Dit maakt het mogelijk om de voorraadtransacties direct te verwerken. Echter zien ze bij Kikkoman meer voordelen in de pompwagens, met name bij het laden en lossen vanuit de vrachtwagens. Zo ontstond het idee om een soortgelijke oplossing te realiseren om digitaal te gaan werken bij het gebruik van deze pompwagens. Dit bracht de volgende uitdagingen met zich mee:

  • VM’s hebben een directe stroomvoorziening nodig, iets wat pompwagens niet kunnen voorzien
  • Het gewicht en de omvang van de VM’s maakt het niet praktisch t.o.v. het formaat van de pompwagen
  • Veel consumenten-tabletoplossingen brengen uitdagingen met zich mee op het gebied van; robuustheid, batterijduur en accu’s verwisselen

Kikkoman & OPAL hebben deze uitdagingen gezamenlijk nauwkeurig in kaart gebracht, met als doel mogelijke mooie en haalbare oplossingen te creëren.

De oplossing

KFE had eerder al gekeken naar mogelijke oplossingen met consumenten tablets. Zodoende zaten we al op het juiste spoor, nu alleen nog het juiste product! Het goed doorgronden van de werkprocessen en het begrijpen welke consequenties er aan vast hangen, is van grote toegevoegde waarde bij het bedenken en vinden van de juiste oplossing. Zodoende kwamen we uit bij de robuuste oplossingen van Zebra: De L10 Rugged Tablet. Met zijn talloze configuraties heeft Zebra altijd een geschikte tablet voor iedere toepassing. Met name zijn flexibiliteit, veelzijdigheid en vooral robuustheid in een compact jasje, maakt deze tablet zeer geschikt en is daarmee een uitstekende oplossing voor KFE! De interesse was al snel gewekt en gezamenlijk werd er een ‘field-test’ opgezet om de toepassing in de praktijk te zien. Bij OPAL hebben we een ruim assortiment aan demo-apparatuur en onze ervaren specialisten helpen graag om dit soort praktijktesten op te zetten. Met alle bijbehorende accessoires en verwisselbare batterijen was dit een mooie schaalbare oplossing, geschikt voor de toekomst.

Kikkoman Tablet oplossing voorbeeld 1
Adviseren
De oplossing & beheer

Van A tot Beheer

De oplossing heeft voor KFE geresulteerd in een enorme reductie van de foutgevoeligheid en zoekgeraakte voorraden. Geen voorraadtransacties naderhand meer invullen zorgt voor een enorme efficiëntieslag. Voor OPAL blijft het niet bij alleen het leveren van de benodigde hardware en bijbehorende accessoires. OPAL ondersteunt ook met het afhandelen van eventuele defecten, reparaties en diverse supportvragen! Dankzij onze OPAL Mobile Device Management (MDM) maken wij het beheren van al deze mobiele apparaten en bedrijf kritische applicaties eenvoudig inzichtelijk en overzichtelijk. Bij OPAL denken wij gezamenlijk na over mogelijke oplossingen, bespreken we de diverse oplossingen en ondersteunen we op gebied van implementatie tot en met het beheer.

‘’Voor Kikkoman is het belangrijk dat we een partner hebben die de kennis en knowhow heeft, proactief met ons meedenkt en daar ook naar handelt. Bij OPAL luisteren ze goed naar onze behoeften en zijn ze oplossingsgericht. Ik voel me persoonlijk geholpen.’’

Patrick Dijkgat, Kikkoman Foods Europe BV
Neem contact op

Neem vandaag nog contact op met onze product specialisten.

Naast de rugged Tablets van Zebra hebben wij nog meer talloze oplossingen om logistieke processen papierloos en digitaal te maken. Onze product specialisten staan voor je klaar om vrijblijvend te sparren over jullie uitdagingen. In combinatie met ons uitgebreide assortiment aan demomateriaal kunnen we snel een praktijktest opzetten. Hierbij streven we naar een complete oplossing, van implementatie tot het beheer.

Neem contact op

Connect vandaag nog met ons team

Bel me terug