Enterprise Mobility – WMS implementatie bij Technische Unie

Enterprise mobility oplossing voor Manhattan WMS implementatie bij Technische Unie

Technische Unie is opgericht door H.C. Heybroek in 1880. Het eerste jaar was de firma gevestigd in een huis in de Warmoesstraat te Amsterdam en daarna aan de Keizersgracht. Het bedrijf bleef groeien en kocht steeds meer aangrenzende panden aan de Keizersgracht op. Van “Magazijn voor Boheemsch Glaswerk en Lampenartikelen” groeide de organisatie uit tot de technische groothandel die het nu is.

Technische Unie is de grootste technische groothandel van Nederland. Met ruim twee miljoen artikelen van meer dan 700 leveranciers is Technische Unie een partner voor de levering van al uw installatiematerialen op het gebied van elektrotechniek, licht, gereedschap, (luxe) sanitair, verwarming en klimaattechniek. De klanten van Technische Unie zijn actief in de installatiebranche (de woningbouw of utiliteit), bouw, industrie, (semi-) overheid en detailhandel.
Sinds 2002 is Technische Unie een zeer gewaardeerde klant van OPAL Associates.

Anno nu is Technische Unie een enorm geavanceerde logistieke groothandel, logistiek is de kerntaak. Veel logistieke processen zijn geoptimaliseerd om producten zo goed en effectief mogelijk bij klanten te leveren en om een hoge servicegraad te bereiken.

De uitdaging

Momenteel zijn er applicaties die overgezet dienen te worden van Mainframe naar het nieuwe WMS systeem. Hierdoor zal Technische Unie de magazijnactiviteiten sneller, effectiever en nauwkeuriger uit kunnen voeren. Bovendien neemt de kwaliteit van het proces toe, worden fouten geëlimineerd en de operationele prestaties verhoogd waardoor de klantenservice in zijn algemeen verbeterd.

Het is een absolute noodzaak dat tijdens het omzetten van systemen de bedrijf kritische processen geen hinder van ondervinden en doorgaan. Technische Unie is op zoek gegaan naar een partner die ervoor kan zorgen dat er gefaseerd overgegaan kan worden naar het nieuwe WMS systeem, zonder dat dit problemen oplevert in de dagelijkse werkzaamheden.

OPAL als gekozen partner

OPAL Associates is reeds partner voor het Distributie Centrum, verkoopkantoren en de overslag punten. Hierdoor is OPAL goed op de hoogte van de processen en de structuur van het logistieke proces van Technische Unie.

OPAL heeft diverse brainstorm sessies gehad met Technische Unie. We hebben out-of-the-box meegedacht over hoe om te gaan met de apparatuur en hoe ervoor te zorgen dat alles goed blijft werken in tijden van de omzetting. Daarbij was het van cruciaal belang dat de werkzaamheden door gaan zonder storingen.

Mobile Device Management

Technische Unie heeft er bij de implementatie voor gekozen dat alle apparatuur opgenomen is in het MDM systeem van OPAL. Hierdoor is het mogelijk om configuratie wijzigingen aan de apparatuur of infrastructuur direct door OPAL te laten uitvoeren. Dankzij deze beheeroplossing kunnen wijzigingen en updates voor honderden mobiele devices snel en efficiënt worden doorgevoerd zonder dat de devices uit het proces worden onttrokken. Dit biedt Technische Unie een hogere up-time en lagere service, support en beheerkosten over de gehele breedte van de mobiele infrastructuur.

Behaalde resultaten

De impact van dit project is gigantisch, alle processen zonder WMS gingen voorheen handmatig. Het logistieke proces is efficiënter geworden. De medewerkers van Technische Unie kunnen zonder problemen doorgaan met het werk doordat de apparaten juist zijn ingericht. De transitie van het in gebruik genomen WMS systeem verliep soepel en de bedrijf kritische processen ondervonden geen hinder van de implementatie.
Het wordt als zeer positief ervaren dat alle apparatuur door één partij in beheer is. Indien er zich calamiteiten voordoen kan OPAL direct ingrijpen. Dit kan zelfs op afstand, we hoeven niet op locatie aanwezig te zijn.

OPAL als aanbevolen parner

  • Het actief en out-of-the-box meedenken over de uitdaging waar Technische Unie mee te maken had

  • Pro-actieve houding van OPAL om het proces soepel te laten verlopen

  • OPAL is een onafhankelijke partner in merk en oplossing, hierdoor wordt goed ingespeeld op de wensen van de klant.

OPAL oplossingen

Oplossingen van OPAL zijn flexibel en modulair zodat je een systeem krijgt wat snel geïmplementeerd is en meetbaar resultaat geeft. Dit zorgt ervoor dat we onze oplossingen snel en effectief kunnen integreren met bestaande systemen zoals SAP (EWM), Microsoft Dynamics, Oracle, Manhattan WMS, Afas, Exact e.d.. Bij een IT oplossing van OPAL hoort een uitstekende dienstverlening en vlekkeloos incidentenbeheer voor uptime en continuïteit van je systeem.

Connect vandaag nog met ons team

Bel me terug