Zelfscanning bij sanitair groothandel Plieger

Over Plieger

Plieger bv is een landelijke groothandel in sanitair, verwarming, elektra en installatiemateriaal, waar 750 medewerkers werkzaam zijn. Het hoofdkantoor en centraal magazijn zijn gevestigd in Zaltbommel. Met een eigen expeditie en 55 Express vestigingen in Nederland levert Plieger een assortiment van meer dan 150.000 artikelen aan o.a. installateurs, loodgieterbedrijven, detaillisten en bouwmarkten.

OPAL is gevraagd om de beleving sneller en prettiger te maken in de Express vestiging. Een Express vestiging van Plieger is een modern afhaalmagazijn, speciaal ingericht voor de installateur!

De uitdaging & Oplossing

Time is money! Dat geldt voor ons allen en dus ook voor de professionele installateur! Waarom wachten om geholpen te worden als je ook zelf je producten kan scannen?

Plieger wilde een zelfscan service voor de 55 Express winkels zodat er geen rijen bij de kassa zou ontstaan en de factuur makkelijk naar de zakelijke klant gestuurd kon worden. De eis was dat de bediening eenvoudig was zodat iedereen zonder uitleg zelf kon scannen. OPAL heeft samen met Plieger de software voor de zelfscan ontwikkeld. Naast de voordelen voor de klant krijgt Plieger duidelijk inzicht in welke producten er meegenomen worden en kan daardoor haar diensten beter afstemmen op de wensen van haar afnemers.

De zelfscanoplossing in gebruik

Zodra een installateur de Express binnenstapt, pakt hij een scanner. Hiermee scant hij alle artikelen die hij nodig heeft. Door de gebruiksvriendelijke software is het mogelijk om verkeerd gescande producten eenvoudig weer te verwijderen of de aantallen aan te passen. De scanner laat op elk gewenst moment het totaalbedrag zien. Bij de kassa laat de installateur zijn persoonlijke pas scannen. De Expressmedewerker ziet dan direct welke artikelen zijn gescand en het juiste factuur adres. met 1 druk op de knop zijn de artikelen uit de voorraad geschreven en de factuur verzonden. De installateur kan snel naar zijn klus!

“Je krijgt het laagdrempelige gevoel alsof je door de supermarkt loopt: Eenvoudig je spullen op je gemak uitzoeken en niet aan het eind nodeloos tijd kwijt zijn aan de kassa. Dit gecombineerd met een extern service orgaan voor de uitrol en techniek maak het een win-win situatie voor de klant en voor ons.”

John van Schaijk (Manger ICT), Plieger BV

Uitrol zelfscanning oplossing OPAL

In een maand tijd heeft OPAL het zelfscanning concept uitgerold over 55 vestigingen. Dit gaat om ruim 250 devices. Deze uitrol ging snel en soepel. Het draaiboek en de implementatieprocedure waren goed afgestemd met Plieger. Bij elke oplevering was OPAL aanwezig en een medewerker van Plieger om instructies door te geven aan collega’s.

Voordelen van de zelfscanoplossing:

  • Snelle doorlooptijd
  • Positieve ervaring bij de zakelijke klant van Plieger
  • Kostenbesparing bij Plieger
  • De mogelijkheid voor Plieger om snel in te spelen op het koopgedrag van de afnemers 

OPAL oplossingen

Oplossingen van OPAL zijn flexibel en modulair zodat je een systeem krijgt wat snel geïmplementeerd is en meetbaar resultaat geeft. Dit zorgt ervoor dat we onze oplossingen snel en effectief kunnen integreren met bestaande systemen zoals SAP (EWM), Microsoft Dynamics, Oracle, Manhattan WMS, Afas, Exact e.d.. Bij een IT oplossing van OPAL hoort een uitstekende dienstverlening en vlekkeloos incidentenbeheer voor uptime en continuïteit van je systeem.

Connect vandaag nog met ons team

Bel me terug