Gesproken met: Frank van der Weide, Director of Operations

 Over Tegelgroep Nederland

Tegelgroep Nederland is onderdeel van het Franse bedrijf Saint-Gobain, een van de grootste tegelleveranciers in Europa. Tegelgroep Nederland is dé specialist en zowel kwantitatief als kwalitatief marktleider binnen Nederland op het gebied van keramische tegels. Tegelgroep Nederland ontplooit activiteiten binnen drie verschillende markten, de doe-het-zelf ketens, detailhandel en tevens de projectenmarkt (eigen tegel ontwikkeling). Binnen de detailhandel en de doe-het-zelf ketens vervult Tegelgroep Nederland de functie van groothandel en binnen de projectenmarkt biedt Tegelgroep Nederland als tegelspecialist custom made oplossingen voor franchise- en formule organisaties.

De oude situatie

In het magazijn van Tegelgroep Nederland werkt men met 20 reachtrucks en 2 heftrucks. Deze waren voorzien van LXE VX1 vehicle mount computers. Deze werkten altijd zeer goed en waren bestand tegen de industriële omgeving waarin ze gebruikt werden. Deze waren ook veel langer in gebruik dan men zou verwachten, waardoor de VX1’s de investering meer dan waard waren . Het probleem waar men bij Tegelgroep Nederland tegen aanliep was dat enkele apparaten soms stoorden. Deze vervingen ze meteen door een apparaat (swap unit VX1) dat op voorraad lag. De verouderde VX1 computers konden ook niet meer voldoen aan de steeds verbeterende en vernieuwende beveiliging met betrekking tot het netwerk. Na jaren trouwe dienst moest men bij Tegelgroep Nederland op zoek naar een vervanger voor dit goedwerkende, betrouwbare LXE apparaat.

Opal

Tegelgroep Nederland kocht eerder hun hardware direct bij LXE in. Door wijzigingen in de bedrijfsvoering van LXE was dit niet meer mogelijk. Via LXE is Tegelgroep Nederland bij Opal terecht gekomen. Opal heeft zichzelf bij Tegelgroep Nederland geïntroduceerd en een inventarisatie van de huidige situatie gemaakt. Van hieruit is Tegelgroep Nederland de samenwerking met Opal aangegaan.

Het vervangingstraject

Het was bij Tegelgroep Nederland duidelijk dat de LXE VX1 units helaas aan vervanging toe waren. Opal heeft daarop als vervanger de LXE Thor aangeboden. Dit is de nieuwe vehicle mount computer van LXE waarmee de VX1’s die men nu gebruikt één op één vervangen kunnen worden. De VX1’s zijn voor het grootste deel vervangen door de Thor. Een aantal VX1 terminals die nog goed werken zullen later nog door de LXE Thor vervangen worden.

In nauwe samenwerking met de heftruck leverancier Atlet zijn de LXE Thor’s op de reachtrucks gemonteerd. Iets wat Tegelgroep Nederland als zeer prettig heeft ervaren, was dat men vanuit Opal niet alleen de terminals geïnstalleerd heeft met de juiste instellingen, maar dat de mensen bij Tegelgroep Nederland ook zijn geïnstrueerd hoe men kleine configuraties en instellingen zelf kan aanpassen. Opal heeft een kleine handleiding achter gelaten zodat Tegelgroep Nederland zelf eenvoudig instellingen kan wijzigen en de terminals kan aansluiten op het netwerk, wat hen tijd en geld bespaard.

Huidige situatie

Het werken met de Thor bevalt goed, het is een zeer goede opvolger van de VX1, met een overzichtelijk, helder scherm. Er is zeer makkelijk mee te werken en ze kunnen ook tegen de zware ontberingen waar de terminals in het magazijn mee te maken krijgen. Een ander groot voordeel van de LXE Thor is dat deze eenvoudig uit de reachtruck kan worden gehaald en er verder gewerkt kan worden buiten de reachtruck.

Al met al was Tegelgroep Nederland zeer te spreken over de aanpak van Opal. Nadat Tegelgroep Nederland vanuit LXE was doorverwezen naar Opal is er vanuit Opal een complete inventarisatie gedaan, zodat het duidelijk was hoe men bij Tegelgroep Nederland in het magazijn te werk gaat. Hierdoor heeft Opal het vervangingstraject goed en snel aan kunnen pakken, waarbij er veel rekening is gehouden met de wensen en eisen van Tegelgroep Nederland. Tegelgroep Nederland vindt Opal een fijne onderneming om mee samen te werken.