Nieuwsbericht

Overname OPAL Associates BV door VINCI Energies

Nijmegen – Vandaag 21-augustus-2023 maken we graag bekend dat OPAL Associates B.V. (OPAL) uit Nijmegen is overgenomen door VINCI Energies. Deze overname is volledig in lijn met de VINCI Energies strategie om haar portfolio met logistieke oplossingen in de industrie te versterken. OPAL zal vanaf heden verder gaan als business-unit binnen VINCI Energies onder de merknaam Actemium.

Als supply chain solutions integrator, kent OPAL de complexiteit en uitdagingen van het optimaliseren van logistieke en operationele processen. OPAL levert hiervoor IT oplossingen, zoals Warehouse- en transport executie en slimme software oplossingen, automatische identificatie (barcode & RFID systemen), tracking & tracing en mobiele datacollectie. Met deze oplossingen ondersteunen ze klanten bij hun digitale transitie. OPAL is actief in warehousing, transport & logistiek, industrie, groothandel en gezondheidszorg.

Stephan Smink, directeur van OPAL: “Dankzij onze partnership en samenwerking met Actemium Zevenaar hebben we in VINCI Energies een partner gevonden waarbij we ons kunnen aansluiten om verdere groei en ontwikkeling van nieuwe innovatieve oplossingen mogelijk te maken. Actemium en OPAL werkten al succesvol samen voor een aantal klanten en we zagen kansen in cross- en upselling van Robotics, Voice, Pick-to-Light en mechanisatie. Daarmee is dit een logische vervolgstap voor ons als onderneming. Het is bovendien een goede plek voor onze mensen waar ze zich verder kunnen ontplooien in een vergelijkbare cultuur.”

Stephan Smink blijft actief in dezelfde rol als Business unit manager Actemium Nijmegen.

Actemium - Logistiek & Automatisering

Eric Cissen, Perimeter Director bij VINCI Energies: “De expertise van OPAL is complementair aan het bestaande portfolio van onze business units Actemium Zevenaar en Actemium Veghel die zich richten op logistieke oplossingen in de industrie. Samen kunnen we onze klanten nog beter voorzien van innovatieve oplossingen. Het doet me veel genoegen dat we OPAL en haar medewerkers kunnen verwelkomen in onze organisatie.”

Voor u als relatie van OPAL zal er weinig veranderen en kunt u nog steeds rekenen op dezelfde klantenservice en dienstverlenging die u van OPAL gewend bent. Dankzij de overname kunnen we als Actemium een nog uitgebreider aanbod bieden op het vlak van logistieke automatisering. Denk hierbij aan Warehouse Management oplossingen, Voice-picking, pick-to-light, mechanisatie en robotisering. De komende maanden zal OPAL haar operationele processen integreren met die van Actemium Zevenaar (methec BV) om u nog beter van dienst te kunnen zijn. De lopende opdrachten, projecten en service-afspraken worden gecontinueerd volgens de gemaakte afspraken.

Volg Actemium Logistiek & Automatisering

Connect vandaag nog met ons team

Bel me terug