Het verschil tussen Direct2Card en retransfer printen op een cardprinter

In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende cardprintermethodes; Direct2Card en Retransfer printen. Wanneer u een cardprinter gaat aanschaffen is het belangrijk te weten welke cardprinter printtechnieken er zijn. Wat zijn de voordelen en wat zijn de verschillen tussen beide printmethodes.

Direct2Card cardprinter 

Het direct to card printen is een techniek waarbij er van rand tot rand geprint wordt. Langs de randen van de kaart blijft er een witte lijn zichtbaar. Bij deze techniek print de printkop direct de afdruk van het lint op de kaart.

Reden om voor deze techniek te kiezen; lage kosten per afdruk, printsnelheid, printen van alleen een pasfoto, logo en NAW gegevens.
Bijvoorbeeld Zebra ZXP3, bestelbaar in onze webshop.

Zebra ZXP3 direct2 card

Zebra ZXP3


Retransfer cardprinter 

Bij retransfer wordt er tot aan de rand geprint, dus geen witte lijnen rondom. Bij deze print techniek print de printkop de bedrukking van het afdruk van het lint in het transferfilm welke door middel van een hittewals op de kaart gesmolten wordt.

Reden om voor deze techniek te kiezen; hoge afdrukkwaliteit, langere levensduur,  volvlak bedrukkingen zoals; logo’s printen, pasfoto. Tevens heeft deze printtechniek minder tot geen last van onevenheden bij kaarten met een technologie (bv de betaalmodule NFC).

Bijvoorbeeld de nieuw gelanceerde Zebra ZXP9, binnenkort leverbaar, informeer voor beschikbaarheid via onze contactpagina.

Zebra ZXP9 Retransfer printer

Zebra ZXP9

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.