De RIFD oplossingen van OPAL

RFID kan de hele supply chain efficiënter, responsiever en winstgevender laten functioneren.

OPAL’s RFID-oplossingen stellen u in staat om uw bedrijf naar een hoger niveau van efficiency te brengen. U krijgt meer voorraadinzicht met behulp van real-time tracking informatie. Hierdoor bent u in staat om onder andere sneller te reageren op klantbehoeftes en realiseert u een efficiënt beheer van de voorraad.

RFID-oplossingen kunnen uw onderneming een hoop voordelen geven, we hebben de belangrijkste voordelen voor u op een rij gezet.

Graag delen we onze kennis, geven we advies en helpen we uw organisatie met het realiseren van deze oplossing. Indien u meer informatie wenst over de RFID-oplossingen van OPAL helpen wij u graag. Tel: 088-2353400, info@opalbv.com of kijk onze RFID pagina via onze webshop.

Efficiënte supply chain door middel van RFID-oplossing

RFID (Radiofrequentie-identificatie) is een technologie om voorraad te traceren. Het levert belangrijke voordelen op voor gebruikers in de gehele Supply Chain. (Detailhandelaren, distributie-/logistieke dienstverleners en fabrikanten) Het biedt zichtbaarheid van productbewegingen binnen de organisatie, het stroomlijnt de distributie én verbetert de vraagvoorspelling van de klant. Ieder object dat geïdentificeerd wordt via RFID moet voorzien zijn van een tag. De tags worden in diverse vormen en maten geproduceerd zodat ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen en omgevingen. Bijvoorbeeld bij itemniveau tagging worden kleine RFID-tags ingesloten in bestaande hang-tags van kleding.

In andere gebieden van de productieketen worden ook voordelen behaald door RFID-oplossingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het verbeteren van het grondstoffenbeheer in de productie om gerichter te kunnen voldoen aan vraag prognoses. RFID op itemniveau kan gericht ingezet worden om bedrijfsactiviteiten te verbeteren en bijna onmiddellijk voordelen geven dankzij de efficiëntie en nauwkeurigheid die het biedt.

RFID-TAG

‘Studies hebben aangetoond dat de nauwkeurigheid van de voorraad verbetert van 98 tot 99,9 procent. Winkeliers hebben de verkoop toe zien nemen met 4 tot 21 procent sinds dat ze begonnen zijn met RFID-tagging op item niveau, doordat zij hun klanten beter kunnen helpen’

,

In de winkel

Continue inventarisatie via de RFID leespunten maakt het mogelijk om real-time, accurate voorraad informatie te verkrijgen. Het voorkomt stock-outs, maakt lokalisatie mogelijk van misplaatste items en identificeert welke goederen aangevuld dienen te worden, compleet met exacte locatie informatie. Omdat RFID een eenvoudige, snelle en nauwkeurige manier biedt om voorraad tellingen uit te voeren, wordt het mogelijk om deze tellingen frequenter te doen, maar ook efficiënter en veel betrouwbaarder. Hierdoor zijn er minder arbeidskrachten nodig bij de traditionele jaarlijkse fysieke voorraad telling en is de de inzage in de voorraad ook een stuk betrouwbaarder.

Hierdoor zijn er minder arbeidskrachten nodig bij de traditionele jaarlijkse fysieke voorraad telling.

RFID leest de voorraadafname bij verkoop en koppelt deze voorraadgegevens aan de voorraadsystemen voor aanvulling, retouren, garantie en verliespreventie. De deurlezers bieden een uniek gedetailleerd detail van artikelen die de winkel verlaten om verliespreventie te verbeteren.

Overzicht van voordelen van RFID in de winkel

Verbeterde voorraadnauwkeurigheid Met meer accurate en frequente tellingen kunnen detailhandelaren snel de aanvulbehoeften, zoekgeraakte- en uitverkochte items identificeren. Het kan ook de zoek- en locatiemogelijkheden verbeteren.
Verminderde out-of-stock Inkomsten nemen toe, terwijl de uitverkochte voorraad daalt. Gemiddeld 8% van artikelen in winkels zijn niet op voorraad. Uitverkochte artikelen kunnen flink gereduceerd worden met item-level RFID (60 tot 80%).
Just-in-time aanvulling Winkeliers kunnen de bedrijfsprocedures verbeteren. Met nauwkeurigere voorraadaantallen wordt het mogelijk om de voorraad precies op tijd aan te vullen.
Efficiënt retourmanagement Aftersalesactiviteiten zoals retouren en garantiekwesties worden sneller afgehandeld.
Nauwkeurige en frequente voorraad telling / productiviteit verhoogt Het biedt een eenvoudige, snelle en nauwkeurige manier om voorraad tellingen uit te voeren en het wordt het mogelijk om deze tellingen frequenter te doen. Hierdoor zijn er minder arbeidskrachten nodig bij de traditionele jaarlijkse fysieke voorraad telling. (Productiviteit stijgt enorm: Uit testen is gebleken dat slechts 200 items per uur werden geteld via een handmatig proces, terwijl 5.000 items gemiddeld per uur werden geteld via een RFID-proces.)
Snellere afhandeling Retailers kunnen sneller en efficiënter het afhandelingsproces voeren. De wachttijden kunnen worden verkort en het automatisch aanvullen van de voorraad kan starten.
Verbeterde klantenservice en interactief winkelen Door de zichtbaarheid van producten te verbeteren, is de klant sneller in staat de gewenste items te vinden. Denk hierbij ook aan het zichtbaar hebben van items welke in de pashokjes blijven liggen. Een klantgerichte toepassing is interactief winkelen. RFID maakt het mogelijk dat spiegels en paskamers de items identificeren en direct informatie weergeven over elk kledingstuk. Dit kan zelfs worden gebruikt voor cross-sell en up-sell om het item aan te vullen.
Verbeterde verliespreventie Tool voor elektronische artikelbeveiliging (EAS) door het exacte item te identificeren door het te bewegen door een RFID leespunt.
Vraagzichtbaarheid In de detailhandel zijn de meeste producten seizoensgebonden of hebben ze slechts een beperkte kans om verkocht te worden.

Door de inzichten die zijn verkregen uit realtime gegevens kunnen bedrijven op tijd aan de vraag voldoen.

Verminderde krimp en diefstal Inzicht in wat er is gestolen, wanneer het is gestolen en van waar het werd gestolen binnen de supply chain. Naast het gebruiken van deze informatie om verliespreventie methoden te verbeteren, kunnen bedrijven acteren wanneer ze meer producten moeten produceren, verzenden en bestellen indien nodig.
Nagemaakte productbescherming Het biedt aanzienlijke bescherming tegen de introductie van namaakitems. Als dit toch gebeurt, hebben partners meer mogelijkheden om te identificeren waar en wanneer het is gebeurd. De mogelijkheid om product authenticiteit te controleren beschermt hoogwaardige reputaties van het merk.
Concurrentie voordeel Aangezien RFID-acceptatie blijft groeien, zullen meer fabrikanten, distributeurs, logistieke bedrijven en retailers samenwerken met technologisch compatibele bedrijven vanwege de voordelen die de schaalvoordelen opleveren.

Distributie en Logistiek

Bij het verzamelen en opbergen van de voorraad zal de nauwkeurigheid flink verbeteren. Evenals verbetering van tellingen, orderafhandeling, verzending, bestelling aflevering, de verificatie en het bewijs van levering. Tagging op itemniveau biedt een zichtbaarheidsniveau dat fouten helpt voorkomen. RFID, kan worden gebruikt om bedrijfsprocessen te verbeteren, werkbelastingen te verminderen, besluitvorming te verbeteren en de efficiëntie te verhogen. Dit leidt tot kosten verlaging en het biedt een concurrentievoordeel.

Overzicht van voordelen van RFID in distributie en logistiek

Verhoogde voorraadzichtbaarheid Het verdelen van voorraad is een arbeidsintensieve, dure en tijdrovende uitdaging. Item-level RFID-tagging biedt een ongekend niveau van zichtbaarheid van de algehele voorraad van een distributiecentrum. Hiermee kunnen bedrijven accurate informatie verkrijgen en weten waar items zich bevinden.
Lean Inventory Management Het biedt de intelligentie die nodig is om een kleinere voorraad te behouden en zorgt voor meer efficiëntie in het distributiecentrum.
Elektronisch bewijs van levering Het breidt elektronisch bewijs van aflevering verder uit dan het bestellen van dozen en pallets. Het zorgt voor item specifieke bevestiging die de kosten kan verlagen.
Kortere cyclustijden voor facturen en betalingen Het gedetailleerde leveringsbewijs kan het aantal geschillen met klanten aanzienlijk verminderen. Vanwege deze toegenomen nauwkeurigheid van bestellingen, kunnen inkoopbetalingsprocessen sneller plaatsvinden.
Verbeterde verzendnauwkeurigheid Ordernauwkeurigheid en opvullingspercentages worden verbeterd met onmiddellijke verificatie dat de juiste items worden gepickt en geladen voor verzending. Orderintegriteit is essentieel omdat claims en retouren duur zijn om te verwerken en af te handelen. Omdat de transportkosten stijgen, helpt RFID op artikelniveau bedrijven bovendien automatisch zendingen te traceren dit zorgt ervoor dat ze kosteneffectief worden vervoerd naar hun juiste bestemming.

Productie

Door verhoogde nauwkeurigheid en efficiëntie, zorgen voor betere opslagprocessen, correcte voorraden, juiste opslag en goede voorbereiding van verzending kunnen flinke verbeteringen worden bereikt binnen productie.

Overzicht van voordelen van RFID in de productie

Betere grondstoffen

Forecasting / management

Fabrikanten kunnen grondstoffen beter beheren op basis first-in-first-out

informatie over materiaal en productbeschikbaarheid. Met een dieper inzicht op het niveau van de artikelen kunnen fabrikanten de vraag beter voorspellen op het distributeur niveau. Deze intelligentie leidt tot minder voorraad.

Verbeterde verzendverificatie Productniveau RFID breidt elektronisch bewijs van aflevering verder uit dan levering van dozen en pallets aan distributeurs. Het biedt item specifieke bevestiging.
Gestroomlijnde financiële informatie Verbeterde nauwkeurigheid bij voorraad- en orderzendingen zorgt voor een vermindering van misverzendingen en terugboekingen. Het gedetailleerde detail van het leveringsbewijs op itemniveau zal het aantal geschillen met klanten over tekortkomingen flink verminderen.
Verhoogde automatisering via WIP, Kitting Productniveau RFID stelt fabrikanten in staat om het productieproces beter te volgen om ervoor te zorgen dat de juiste materialen worden gebruikt om de juiste producten voor de juiste bestellingen te produceren.
Vermindering van verborgen tekorten Fabrikanten kunnen snel reageren op storingen in het processen om onbedoelde tekorten te verminderen en te voorkomen.

Omnichannel

Met klanten die niet alleen in staat zijn om te winkelen in de winkel, maar ook online en op mobiele apparaten, is de omnichannel retailing aan het veranderen. Het is een feit dat winkels zich bevinden in een nieuwe en uitgebreide rol: ze functioneert niet alleen als een winkelpand, maar ook als een verzend- en fulfilmentcentrum.

Het belangrijkste is de verbeterde zichtbaarheid en controle van de voorraad. Omnichannel retailers begrijpen dat wanneer het mogelijk is om artikelen toe te wijzen en orders uit te voeren vanuit de voorraad, dat een deel van de supply chain efficiënter en kosten effectiever is. Dit resulteert in een snellere uitvoering en een verbeterde klantervaring.

RFID-oplossingen maken het retailers mogelijk om maximale controle te hebben over de voorraad, zodat ze flexibel kunnen zijn van fabrieksbestellingen tot aan het direct leveren bij de klant. De huidige RFID-technologie, met name op itemniveau, helpt de productiviteit van de winkel te verhogen als zowel een verkoopkanaal als een fulfilmentcentrum. Het helpt ook om de klanttevredenheid te verbeteren, fulfilment te optimaliseren en uiteindelijk de end-to-end ROI van de supply chain te verbeteren.

Connect vandaag nog met ons team

Bel me terug