Komt het volgende probleem u bekend voor? U heeft een labelprinter besteld, haalt hem uit de doos, installeert de printer en u voorziet de printer van etiketten en eventueel een ribbon. Vervolgens drukt u op “printen” en er gebeurt… niets!

foto4

Het is voor u van belang, wanneer u uw labelprinter ontvangt u meteen aan de slag kunt. Het zou voor u ideaal zijn als de printer, voordat deze naar u toegestuurd wordt, al gecontroleerd is en naar behoren werkt. Het is natuurlijk helemaal fijn als uw printer ook voorzien is van de nieuwste firmware. Dit omdat printerfabrikanten, zoals bijvoorbeeld Zebra, Intermec, Toshiba TEC en Datamax regelmatig nieuwe firmware uitbrengen.  Dit doen zij om er voor te zorgen dat de etikettenprinters zo optimaal mogelijk presteren. Of de printer al gecontroleerd is en voorzien is van de meest recente firmware, is afhankelijk van de verkopende partij. U wilt toch ook zeker weten dat u bij aanschaf van een thermische printer, direct van start kunt gaan?

Onderhoud aan een thermische labelprinter

Als u uw printer al lange tijd in gebruik heeft, dan geldt net als bij een auto, dat een onderhoudsbeurt geen overbodige luxe is. Wilt u uw printer niet voor een tijd missen uit uw operatie, dan kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld Opal naar u toe te laten komen voor onderhoud en controle van uw labelprinter. Regelmatig onderhoud aan uw printer verlengt de levensduur van uw thermische labelprinter en het voorkomt storingen.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden rondom de aanschaf van uw nieuwe labelprinter, onderhoud aan de labelprinters die u al in gebruik heeft of zelfs over de reparatie afhandeling van uw defecte printers? Neem contact op met ons via +31 (0)88 23 53 400.

Wij zijn ook zeer benieuwd hoe u tegen dit artikel aankijkt en of u ervaring heeft met bovengenoemde onderwerpen? Laat hieronder uw reactie achter!