Deze vraag wordt ons door veel klanten gesteld. Het inzetten van tablets wordt steeds gebruikelijker voor de zakelijke markt. Tablets zijn ideaal voor omgevingen en situaties waarbij gegevens volledig mobiel moeten worden verzameld en op elk moment geraadpleegd moeten kunnen worden. Hierbij kunt u denken aan toepassingen binnen de bouw, ziekenhuizen en inspectiediensten.

Accuraat en snel gegevens vast  kunnen leggen en op ieder moment data te kunnen ophalen zijn van groot belang.  Een betrouwbaar en degelijk apparaat speelt hierin dus een belangrijke rol.
Een robuuste tablet is de oplossing bij uitstek om de productiviteit en efficiency te verhogen.

Wat is een robuuste tablet precies?robuustetablets

Een robuuste tablet is stof- en waterdicht en heeft een hoge valbestendigheid. Niet iedere robuuste tablet is even goed bestand tegen stof, water en schokken. Indien u een robuuste tablet op het oog heeft bekijk dan altijd goed de productspecificaties van de desbetreffende tablet. Afhankelijk van de omgeving waarin de tablet gebruikt wordt kunt u bepalen welke IP-waarde voor u van toepassing is. De IP-waarde geeft aan hoe goed een tablet bestand is tegen water en stof.  Hoe hoger beide cijfers zijn des beter de tablet bestand is tegen dit soort invloeden.

Wanneer wordt een robuuste tablet aanbevolen?

Wanneer er veel in de buitenlucht wordt gewerkt heeft u te maken met veel verschillende weersomstandigheden. Medewerkers hebben te maken met fel zonlicht, maar ook met regen.  Het kan voorkomen dat een tablet in aanraking komt met zand of  modder. Een robuuste tablet is hier in de regel tegen bestand, in tegenstelling tot de bekende consumententablets welke na dergelijke aanvaringen vaak direct de geest geven.  Hierdoor is het dan tijdelijk niet mogelijk door te werken omdat het apparaat defect is. Niet werken betekent tijd die niet benut wordt en tijd is geld.

Wat zijn de voor- en nadelen t.o.v. een consumententablet?

Om u een beter inzicht te geven wat nu eigenlijk de voordelen en nadelen zijn van robuuste tablet ten opzichte van een consumententablet hebben we dit voor u op een rij gezet:

Voordelen

  • Bestand tegen vocht, stof en schokken
  • Robuuste interfaces (connectoren en USB-poorten)
  • Eenvoudig vervangen van batterij, zodat u binnen no-time uw werkproces(sen) kunt hervatten

Nadelen

  • Hogere aanschafprijs dan consumententablet (In het geval van consumententablets: goedkoop is duurkoop)
  • Iets groter en zwaarder dan de bekende tablets

Vaak lijkt een consumententablet in eerste instantie een regenbui of een plens water te overleven.  De interne bestandsdelen zoals connectoren en dergelijke die dus niet zichtbaar zijn worden aangetast. Hier ontstaat vaak corrosie waardoor er op termijn storingen op gaan treden. Op het gebied van accessoires raden wij u aan de tablet te voorzien van een tas. Dit zorgt voor extra bescherming en hierdoor is tablet handzamer. De tas kunt u dan bijvoorbeeld aan uw schouder hangen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen of weten hoe robuuste tablets uw bedrijfsprocessen kunnen verbeteren? Neem dan contact op via onderstaand formulier of ga naar : www.opalbv.com