De zevende tip van Flip

Het registreren van goederenverplaatsingen binnen een magazijn wordt vaak met een heftruckcomputer gedaan met daarop een barcodescanner aangesloten. Op deze manier wordt met behulp van software op deze heftruckcomputers contact gemaakt met de database van een centraal systeem. Hiermee registreert men binnenkomende goederen, regelt men orderpicking, bulkverplaatsing, inventarisatie en noem het maar op.

 

Wij maken wel gebruik van heftrucks, maar is een heftruck terminal wel nodig?

Het gebruik van heftruckterminals brengt vanzelfsprekend kosten met zich mee. Vaak is dit een investering die goed wordt besteed. Zeker wanneer men een organisatie heeft waarbij men een forse logistieke afdeling heeft. Wanneer heftrucks veelvuldig worden ingezet zijn goede ‘werkplekken’ een must om alle handelingen te kunnen verwerken.

Er zijn ook diverse organisaties waar men verschillende typen heftrucks gebruikt. Of slechts een klein aantal heftrucks in gebruik heeft. Voor deze bedrijven kan het raadzaam zijn om een verwisselbare truckterminal in te zetten met een docking station. In het eerste blog van de tips van Flip is meer te lezen over het wisselen van heftruck met dezelfde computer.

 

Wat zijn de alternatieven wanneer heftruckterminals geen optie lijken?

Er kunnen verschillende motivaties zijn om ervoor te kiezen om geen heftruckterminals voor de heftrucks aan te schaffen.

  • U heeft een beperkt budget
  • Uw heftrucks zijn niet frequent of constant in gebruik
  • Er zijn in uw organisatie meer mensen te voet bezig met logistieke afhandeling dan op heftrucks

Voor al deze motivaties geldt dat het een oplossing voor u kan zijn om met een handheld terminal te werken op de heftruck. Deze kost vaak minder dan een heftruckterminal, en u kunt deze terminals ook gebruiken wanneer u te voet verder gaat met uw werkzaamheden en is daardoor flexibeler in te zetten dan een vaste heftruckcomputer.

Er zijn voor veel modellen handheld terminals houders op de markt voor montage op uw heftruck, zelfs met aansluiting voor permanente voeding op uw heftruck.

Scant een handheld terminal net zo goed als een gewone barcodescanner vanaf de heftruck?

De barcodescanner in een handheld terminal is niet altijd verkrijgbaar in een long range uitvoering, die vaak noodzakelijk is om vanaf de heftruck te kunnen scannen. Dit issue is vaak relatief eenvoudig op te lossen door een handscanner te koppelen aan deze handheld terminals. De houders voor het gebruik van een handheld terminal op een heftruck hebben namelijk vaak aparte aansluitingen waarmee een losse handscanner eenvoudig aangesloten kan worden. Op deze manier kunt u optimaal scannen bij zowel  handgebruik, als wanneer u op de heftruck zit.

Blog7-1

Mogelijke nadelen

Het gebruik van handheldterminals op de heftruck heeft ook nadelen. Zo heeft u automatisch een kleiner scherm dan wanneer een heftruck terminal gebruikt. Een ander nadeel is dat wanneer u de houder op de heftruck niet rechtstreeks op de accu van de heftruck aansluit, een extra scanner de accu van uw handheld terminal extra belast en deze dus sneller leeg zal zijn.

Zo ziet u: er is meer te kiezen dan u wellicht dacht!

Blog7-2

Meer tips van Flip?

Wilt u meer tips over heftruckterminals en het gebruik hiervan? Bekijk dan de eerdere tips van Flip:

  1. afneembare terminals
  2. het replaceable front panel,
  3. leesbare schermen in fel zonlicht,
  4. software beheren op heftrucktermials
  5. ignition control op uw heftruck terminal
  6. Uitgeschakelde beeldschermen bieden veiligheid

Wilt u  meer weten over heftruck terminals, andere vragen of tips? Neem gerust contact op met ons of reageer onder aan dit artikel!