De derde tip van Flip

Vroeger betekende een heftruckterminal een computer met scherm, dat als één geheel werd gemonteerd op een heftruck. Er waren keuzes te maken in losse of ingebouwde keyboards, besturingssystemen en schermen voor bijvoorbeeld buitengebruik of gebruik voor in een vriezer. Deze conventionele modellen zijn nog steeds leverbaar, maar de technologie is soms verder dan u denkt. Is bijvoorbeeld onderstaand probleem herkenbaar voor u?

Wij hebben wel een outdoor display maar kunnen bij fel zonlicht maar moeilijk ons scherm lezen…

Veel organisaties waarbij men ook met heftrucks op een buitenterrein rijdt, maken een investering door bij de aanschaf van hun truckterminals voor een optioneel outdoor scherm te kiezen. Er is hierin al veel veranderd door aanpassingen in gebied van optiek en led back light. De praktijk wijst echter uit dat fel zonlicht nog steeds niet te compenseren valt door deze technieken. Een ander nadeel van het back light op vol vermogen laten draaien, is dat de accu een flinke duit extra in het spreekwoordelijke zakje moet doen.

Wat is dan de oplossing?

De oplossing voor het gevecht met het felle zonlicht is simpeler dan u denkt: geef het op. Er is nu namelijk ook technologie beschikbaar op bepaalde apparatuur die de kracht voor het back light dat u voorheen tekort kwam gewoon bij de zon vandaan haalt.

Deze nieuwe technologie is een stuk slimmer dan de conventionele outdoor schermen waarbij simpelweg een sterke back light wordt gebruikt. Het onderscheidend vermogen is dat er een reflectietechniek gebruikt om fel zonlicht juist vóór u te laten werken. Dit levert niet alleen een leesbare oplossing in de zon, maar door zonlicht te gebruiken in plaats van back light, om de kristallen van het LCD scherm kleur en contrast te geven, bespaart dit systeem ook nog eens op batterijduur door het uitschakelen van de back light verlichting. U kunt met deze techniek ook binnen prima werken, dan schakelt u het back light weer aan. Producten die momenteel van deze technologie gebruik maken zijn voornamelijk tablet computers. Voor het gebruik van deze tablets op heftrucks, maar ook voor in vrachtwagens en auto’s, zijn robuuste docking stations beschikbaar. Deze docking stations zijn voorzien van beugels die zelfs van sloten voorzien kunnen worden.

Onderstaande foto’s geven duidelijk het verschil in leesbaarheid buiten weer.
Links is een conventioneel scherm, rechts maakt gebruik van de hierboven besproken techniek.

Blog3-2Blog3-3

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze robuuste tablet computers zijn een prima alternatief voor op de heftruck. Een mooie extra bijdrage van dit concept is dat ook de flexibiliteit flink toeneemt doordat u deze computers overal mee naartoe kunt nemen. Hieronder kunt u zien dat ondanks de verandering in intensiteit van kleuren, de leesbaarheid ook buiten intact blijft. U ziet op de afbeelding met fruit bij de foto’s die buiten zijn genomen, nog steeds het verschil tussen het ene stuk fruit en het andere.

Blog3-1

 

Meer tips van Flip?

Wilt u meer tips over heftruckterminals en het gebruik hiervan? Houdt ons blog in de gaten voor de volgende Tips van Flip. Bent u benieuwd naar de eerdere tips van Flip?
Lees dan tip 1 over afneembare terminals  en tip 2 over het replaceable front panel!
Nu al vragen? Neem gerust contact op met ons of reageer onder aan dit artikel!