De zesde tip van Flip

Vroeger betekende een heftruckterminal een computer met scherm, dat als één geheel werd gemonteerd op een heftruck. Er waren keuzes te maken in losse of ingebouwde keyboards, besturingssystemen en schermen voor bijvoorbeeld buitengebruik of gebruik voor in een vriezer. Deze conventionele modellen zijn nog steeds leverbaar, maar de technologie is soms verder dan u denkt. Herkent u bijvoorbeeld het onderstaande probleem?

Onnodige kosten en onveilige situaties. Twee termen waar niemand dol op is.

Ook in de wereld van logistieke afhandeling is het aan de orde van de dag: efficiency omhoog en kosten omlaag. Met deze missie op zak wordt er hard gewerkt, waarbij er soms wel eens een prijs moet worden betaald. Doordat men steeds meer met minder moet doen wordt er vaak minder voorzichtig met de heftrucks gereden. Ladingen moeten op tijd de deur uit, docks staan vol met goederen die in het magazijn of naar een overslagplaats gereden moeten worden. Heftruckchauffeurs hebben dag in, dag uit, een race tegen de klok. Dit kan resulteren in beschadigde pallets die onderweg worden aangereden. Ook magazijnstellingen krijgen wel eens een tik van een heftruck, en dienen vaak gerepareerd of vervangen te worden. En aan de voetgangers in uw warehouse wilt u waarschijnlijk niet eens denken, maar u zult niet de eerste organisatie zijn waarbij een aanrijding met een persoon is gebeurd omdat een heftruckchauffeur druk is met zijn werk en even iemand over het hoofd ziet.

Blog6-1

Hoe kan ik kosten verminderen en veiligheid verbeteren?

Dit is wellicht een voor de hand liggende vraag, maar onderzoek binnen de logistieke sector wijst uit dat men, door een hoge werkdruk, zich vaak laat afleiden door onder het rijden op een scherm te kijken waar men naar toe moet met de heftruck. Hierdoor houdt men de omgeving minder in de gaten, waardoor er ongelukken kunnen gebeuren.

Er zijn tegenwoordig heftruckcomputers op de markt waarbij het scherm zichzelf automatisch uitschakelt op het moment dat de heftruck in beweging is. Hiermee kunt u risico’s op ongelukken en schade verminderen, waardoor de veiligheid binnen uw magazijn toeneemt en u kosten kunt besparen.

Blog6-2

Meer tips van Flip?

Wilt u meer tips over heftruckterminals en het gebruik hiervan? Houdt ons blog in de gaten voor de volgende Tip van Flip. Bent u benieuwd naar de eerdere tips van Flip?
Lees dan tip 1 over afneembare terminals tip 2 over het replaceable front panel,  tip 3 over leesbare schermen in fel zonlichttip 4, software beheren op heftrucktermials en tip 5, ignition control op uw heftruck terminal !
Wilt u  meer weten over heftruck terminals waarbij de schermen zichzelf tijdens ritten uitschakelen? Neem gerust contact op met ons of reageer onder aan dit artikel!