1D en 2D Barcode

1D versus 2D Barcodes en barcodescanners

Er zijn verschillende varianten van barcodes, onderverdeeld in 1D of 2D codes. De keuze van uw barcodescanner is afhankelijk van het type code die u wilt gaan gebruiken. Een 1D code staat ook wel bekend als de streepjescode, de 2D heeft een QR code als bekend voorbeeld. Wilt u meer weten over de verschillen tussen deze codes.

Barcodes kunnen op twee manieren gelezen worden:

  • Via een laser
  • Via een imager

 

De laser wordt gebruikt als lichtbron en met behulp van een spiegel wordt over de barcode heen gescand. Laserscanners kunnen alleen 1D codes lezen. Imagers bevatten een camera die een soort foto maken van de barcode. Er zijn hiervan 2 varianten. Lineaire imagers die enkel 1D codes scannen en Area imagers die zowel 1D als 2D codes kunnen scannen. Daarnaast kunnen imager scanners van een beeldscherm scannen (bijvoorbeeld een kortingscode vanaf een smartphone).

Snoer of snoerloze barcodescanner

Afhankelijk van de toepassing zijn barcode scanners draadloos en/of bedraad inzetbaar. De varianten met snoer worden vaak via USB aangesloten, andere aansluitingen zijn RS232 (serieel) en PS/2 (KeyboardWedge). Draadloze modellen zijn voorzien van een accu en op te laden via een dockingstation. Deze zijn onderling meestal verbonden via bluetooth of 433mhz frequentie. Hierdoor heeft u een bewegingsvrijheid tot maximaal 100 meter.

Wij zijn geïnteresseerd in uw logistieke vraagstuk
neem nu contact met ons op