De vijfde tip van Flip

Vroeger betekende een heftruckterminal een computer met scherm, dat als één geheel werd gemonteerd op een heftruck. Er waren keuzes te maken in losse of ingebouwde keyboards, besturingssystemen en schermen voor bijvoorbeeld buitengebruik of gebruik voor in een vriezer. Deze conventionele modellen zijn nog steeds leverbaar, maar de technologie is soms verder dan u denkt. Herkent u bijvoorbeeld onderstaande vraagstukken?

 

Wij willen graag meer productiviteit uit ons warehouse halen… Het puntje op de i

In veel gevallen moet u na het starten van een heftruck, enige minuten wachten totdat u over volledige spanning beschikt voor de apparatuur aan boord. Tel bij deze wachttijd het opstarten van een truckterminal op en vermenigvuldig dit met het aantal starts per week. Dit lijkt misschien pietluttig, maar telt u eens het aantal starts (inclusief pauzes) en vermenigvuldig dit met het aantal heftruckchauffeurs in uw organisatie.

Blog3-2

Slijtage aan accu’s van onze heftrucks is niet te verminderen, toch?

Apparatuur op een heftruck kan aan blijven staan na het gebruik. Dit vraagt natuurlijk meer van uw accu’s. Meer gebruik van deze accu’s betekent simpelweg dat u een accu eerder moet vervangen.

Blog3-1

De oplossing voor deze problemen:

Wanneer u truckterminals gebruikt die het zogenaamde ‘ignition control’ ondersteunen, kunt u de stroomvoorziening van de terminal schakelen aan het sleutelcontact. Hierdoor wordt bij het starten van de heftruck, direct de terminal opgestart. Zo krijgt u bij elke start minuten productiviteit erbij. U kunt zelf timen wat dit voor u aan winst zou zijn door de tijden op te meten en het aantal starts op een dag in kaart te brengen. Bij het uitschakelen van een heftruck wordt ook automatisch de terminal weer uitgezet. Geen onnodig accuverbruik, wat ook weer slijtage aan de accu voorkomt.

 

Meer tips van Flip?

Wilt u meer tips over heftruckterminals en het gebruik hiervan? Houdt ons blog in de gaten voor de volgende Tips van Flip. Bent u benieuwd naar de eerdere tips van Flip?
Lees dan tip 1 over afneembare terminals tip 2 over het replaceable front panel,  tip 3 over leesbare schermen in fel zonlicht en tip 4, software beheren op heftrucktermials !
Nu al vragen of meer weten over ignition control? Neem gerust contact op met ons of reageer onder aan dit artikel!