Enterprise APP bouwen?
Zelf doen of samen met OPAL..

Mobiele applicaties ontwikkelen in een handomdraai met OPAL

OPAL gebruikt snelle en krachtige mobiele applicatie generators (bijv. Kalipso) voor het ontwikkelen van Android, IOS en Windows OS enterprise applicaties. OPAL maakt vooral ‘line-of-business’ oplossingen voor warehouse operations, productie, transport, logistiek en field sales & field service toepassingen.

De interface is gericht op eenvoud, snelheid en gebruikersgemak. Het voordeel ten opzichte van andere applicatie ontwikkel platformen is dat Kalipso zich focust op het totale ontwikkel proces:

 • ontwerp van applicatie,
 • toevoegen logica en functionaliteit,
 • testen/simuleren/debuggen
 • deploy op devices
 • beheer van wijzigingen

Het mobiele ontwikkel platform is snel te leren voor ervaren IT’ers. Je hoeft geen programmeur te zijn of developer in te huren voor het maken van mobiele applicaties. Basiskennis van SQL en databases is voldoende om te starten en mobiele applicaties te ontwikkelen. De snelheid waarmee applicaties ontwikkeld kunnen worden leidt tot kostenbesparing en zal de ROI van mobiele apps verhogen. Naast de vele, eenvoudig toe te voegen, functies van , zijn er tevens een aantal thema’s met bijbehorende iconsets beschikbaar. Hierdoor zien mobiele applicatie er snel professioneel en gebruikersvriendelijk uit.

OPAL APP’s toepassingen

 • Warehouse (orderpicking/receiving/transfers e.d.)
 • Transport (proof-of-delivery, e-cmr, digitale pakbon)
 • Field Mobility (tasklist, urenregistratie, materiaalverbruik)
 • Manufacturing (productie/assemblage orders, registratie verbruik van grondstoffen en opbrengsten)
 • Tracking & Tracking (SSCC coderingen, pallets inslaan/opslaan/uitslaan)
 • Barcode scanning, NFC en RFID voor foutloze identificatie
 • Retail (voorraad beheer, inventarisaties, goederenontvangt van DC)
 • Sales (mobiele verkoop registraties, beursverkopen, klanten registraties

Bouw zelf

Wilt u zelf mobiele applicaties ontwikkelen, dan helpt OPAL u snel en eenvoudig op weg. Misschien heeft u al het één en ander uitgeprobeerd. Zo niet, dan nodigen wij u graag uit voor een volledige demonstratie bij OPAL in Nijmegen. De demonstratie zal ongeveer een uur duren en u ontvangt dan verdere documentatie en specialisten beantwoorden uw vragen!

Afhankelijk van uw specifieke vragen en omstandigheden ontvangt u een offerte met alle benodigde zaken om snel te starten om uw mobiele applicatie te ontwikkelen. Wij bieden alle tools aan inclusief training.

U hoeft geen programmeur te zijn om te starten met het ontwikelen van een mobiele applicatie. Basiskennis van SQL en queries zijn wel noodzakelijk en als u weet hoe een “if-then-else” statement werkt, dan bent u al snel onderweg. OPAL heeft vele demonstratie en voorbeeld-applicaties waarmee u al snel een goed beeld krijgt van de werking van het systeem.

Met de volledige versie van onze mobiele applicatie tools bouwt u applicaties voor Android, IOS, Windows 10. maar ook nog voor Windows CE, Windows Mobile en Windows HandHeld Embedded. Uw kunt ontwikkelen voor PC/laptop, Smartphone en/of Tablet.

Wilt u meer informatie over het ontwikkelen van enterprise applicaties die integreren met back-end systemen? Neem contact op met de specialisten van OPAL!

Bouw samen met OPAL

Wilt u een (mobiele) applicatie laten ontwikkelen, dan bent u bij OPAL aan het juiste adres. Samen met u brengen wij uw wensen en eisen in kaart (dit noemen wij requirements). Tevens bespreken we samen met u de acceptatie criteria (wanneer werkt het systeem zoals u wilt).

Het lijkt vaak enorm complex om applicaties te laten ontwikkelen en deze te integreren met uw bedrijfssoftware of ERP systeem. Samen met de specialisten van OPAL zult u zien dat onze aanpakt snel praktische resultaten biedt. In onze show-room kunnen wij u een demonstratie geven van de mogelijkheden en de werkwijze voor het ontwikkelen van applicaties. Wij kunnen meestal na een verkennend gesprek een schot voor de boeg geven van de kosten.

Past het budget, dan gaat één van onze consultants met u in gesprek om de details van het project uit te werken. Dit noemen wij de ‘initialize-fase’. Zijn de ins-en-outs van de applicatie duidelijk, dan ontvangt u van OPAL een eerlijke en duidelijke offerte voor het project.

Wilt u meer informatie over het ontwikkelen van enterprise applicaties die integreren met back-end systemen? Neem contact op met de specialisten van OPAL!

Voorbeelden van de mogelijkheden:

Eenvoudige integratie
Met de Enterprise Mobility oplossingen van OPAL is het ‘real-time’ integreren van applicaties met backend-ERP systemen geen enkel probleem. OPAL werkt eventueel met uw ERP partner om geavanceerd integraties te realiseren.

Documenten toevoegen
Documenten kunnen eenvoudig aan projecten worden toegevoegd en vervolgens worden gedeeld met andere gebruikers. De omgeving ondersteunt onder andere PDF- en Word-documenten, Excel-spreadsheets, PowerPoint- en text-bestanden.

Takenlijst creëren
Creëer een takenlijst met deadlines binnen projecten. Hierdoor houdt u goed overzicht van de nog uit te voeren taken en de status van het project.

OLE DB/ODBC Database ondersteuning
Ondersteuning voor OLE DB databases. Een goed alternatief voor ODBC database waardoor het niet meer vereist is de server van tevoren te configureren om toegang tot de database te krijgen.

Webservices integratie
Veel applicaties maken gebruik van API’s en/of webservices. De software specialisten van OPAL hebben veel ervaring met het integreren met bestaande API’s als ook het maken van klant-specifieke API’s.

HTML/pictures/video content toevoegen
Het is mogelijk om online content in applicaties te weergeven. Dit kan zowel een lokaal bestand of webpage zijn.

Machine-learning
Wilt u machine-learning functionaliteit toevoegen aan uw applicatie, dan bent u bij OPAL aan het juiste adres.

Barcode scanning/NFC/RFID support
NFC staat voor Near Field Communication en kan via een contactloze methode snel data uitwisselen. Er zijn standaard functies die het mogelijk mkaen standaard NFC tags te herkennen, schrijven en te lezen, zodat berichten verstuurd en ontvangen kunnen worden. Daarnaast kan de functie gebruikt worden om RFID tags te lezen en te schrijven (Mifare en ISO15693) en natuurlijk alle gangbare barcodes scanning.

Sensors beheren
Diverse sensors zijn toegevoegd waardoor Kalipso voor nog meer toepassingen inzetbaar is:

Accelerometer sensor (bewegingssensor) Gyroscoop sensor
Magnetic sensor Omgevingstemperatuur sensor
Oriëntatie sensor Lichtsensor
Relatieve vochtigheidssensor Activiteitsensor
Proximity sensor (nabijheidssensor) Stappenteller sensor

OPAL oplossingen

Oplossingen van OPAL zijn flexibel en modulair zodat je een systeem krijgt wat snel geïmplementeerd is en meetbaar resultaat geeft. Dit zorgt ervoor dat we onze oplossingen snel en effectief kunnen integreren met bestaande systemen zoals SAP (EWM), Microsoft Dynamics, Oracle, Manhattan WMS, Afas, Exact e.d.. Bij een IT oplossing van OPAL hoort een uitstekende dienstverlening en vlekkeloos incidentenbeheer voor uptime en continuïteit van je systeem.

Connect vandaag nog met ons team

Bel me terug