Nieuw leven voor klassieke terminal emulatie (TE 3270 / TE 5250)

De intrede van Android in de industriële markt zorgt voor een aantal veranderingen. Er zijn steeds meer devices zonder een keyboard (smartphone of tablet-stijl). Schermen worden steeds groter en nemen vaak de rol van het keyboard over. Daarnaast is personeel steeds meer gewend om software te gebruiken op smartphones en tablets. De apps zijn voor iedereen duidelijk en makkelijk te gebruiken.

Telnet (of terminal emulatie) wordt nog steeds in veel organisaties toegepast om gebruikers te laten communiceren met een centraal systeem. Een veel voorkomend voorbeeld hiervan is het inzetten van telnet voor communicatie met een WMS (warehouse management systeem). Naast logistieke toepassingen wordt terminal emulatie ook veel gebruikt in productieomgevingen. De schermen van Telnet sessies zijn te herkennen aan de karakteristieke monochrome opmaak welke op tekst is gebaseerd.

Uitdagingen voor gebruikers van Telnet in de moderne tijd

Bediening
Veel handelingen in een Telnet sessie worden uitgevoerd door functietoetsen te gebruiken. Veel mobiele computers met alleen een touchdisplay zijn lastig in de bediening, omdat deze F-toetsen er niet op zitten.

Inwerken
Trainen van nieuw of tijdelijk personeel is tijdrovend. Men moet eerst de functietoetsen onder de knie krijgen voordat men productief is.

Navigatie
Navigeren in een Telnet applicatie is niet intuïtief; er zijn geen knoppen op het scherm waardoor men makkelijk naar een ander scherm navigeert.

Blindheid
Door monochrome schermen lijken alle schermen op elkaar en zijn zaken zoals foutmeldingen lastig waar te nemen.

Overvloed
Veel telnet systemen bevatten overbodige schermen. Veel van deze schermen bevatten overbodige informatie. Het is voor veel gebruikers dan ook niet altijd duidelijk wat de taak taak is die zij uit moeten voeren.

“Medewerkers verwachten een intuïtieve interface gebaseerd op touch-navigatie zoals op een smartphone of tablet.”

De oplossing!

Velocity terminal emulatie laat uw klassieke en robuuste systemen hand in hand gaan met de moderne wereld. Welke variant van Telnet u ook gebruikt, OPAL kan dit naar wens voor u inrichten en laat daarbij uw back-end systeem volledig intact.

OPAL moderniseert uw telnet met:

  • Het vereenvoudigen van uw schermen
  • Tik & Swipe (zoals smartphones & tablets)
  • Knoppen op touchscreen
  • Aangepast keyboard op touchscreen

Wat dit voor u doet

  • Verlagen van trainingstijden
  • Verminderen van fouten
  • Verhogen van productiviteit

OPAL oplossingen

Oplossingen van OPAL zijn flexibel en modulair zodat je een systeem krijgt wat snel geïmplementeerd is en meetbaar resultaat geeft. Dit zorgt ervoor dat we onze oplossingen snel en effectief kunnen integreren met bestaande systemen zoals SAP (EWM), Microsoft Dynamics, Oracle, Manhattan WMS, Afas, Exact e.d.. Bij een IT oplossing van OPAL hoort een uitstekende dienstverlening en vlekkeloos incidentenbeheer voor uptime en continuïteit van je systeem.

Connect vandaag nog met ons team

Bel me terug