Binnen uw groothandel of distributiecentrum kan het gebruik van de juiste technologie het verschil betekenen tussen winst of verlies. U wilt snel kunnen reageren op de wensen en eisen van uw klanten om niet alleen de omloopsnelheid van uw voorraad te verhogen, maar ook de klanttevredenheid verhogen. Door diverse toepassingen binnen uw onderneming te optimaliseren kunt u niet alleen deze verbeteringen realiseren, maar zullen uw medewerkers ook prettiger en eenvoudiger hun werkzaamheden uit kunnen voeren. Opal biedt oplossingen voor binnen uw groothandel of distributiecentrum voor onder andere de volgende toepassingen:

 • Controle op uw inkomende en uitgaande goederen

  Weet u precies en altijd wat er uw magazijn in en uit gaat en wanneer? Als u dit goed inzichtelijk heeft kunt u uw klanten juist en sneller voorzien van de juiste producten en antwoorden. Opal biedt diverse oplossingen om dit proces te verbeteren, optimaliseren of uw magazijn hier compleet in te voorzien.
  Zo heeft Opal Feedback Music in Rotterdam in een vernieuwd voorraadbeheer- en locatiesysteem voorzien. Hierdoor verlopen de werkzaamheden weer soepel, weet men wat op voorraad is en waar het zich bevind en worden de klanten snel en efficiënt geholpen. Het complete verhaal van Feedback Music Rotterdam kunt u op onze website lezen.

goederencontrole in groothandel

 • Bulkverplaatsingen en orders picken in uw magazijn

  Worden er door uw medewerkers fouten gemaakt tijdens het picken van orders of het verplaatsen van goederen? U kunt zich dit eigenlijk niet veroorloven, aangezien de fouten die tijdens het orderpick proces gemaakt worden invloed hebben op het complete verdere proces binnen uw groothandel of distributiecentrum.
  Opal kan u adviseren en helpen dit proces te automatiseren. Uw medewerkers kunnen hierdoor snel en toch zorgvuldig te werk gaan om op deze manier fouten te voorkomen en kosten te besparen.

Orderpicking in groothandel
 

 • Draadloze infrastructuur in uw groothandel of distributiecentrum

  U wilt innoveren? Efficiënter en flexibeler werken? Door een goed werkend draadloos netwerk te gebruiken heeft u real-time communicatie opties en zijn gegevens altijd direct op de juiste locatie beschikbaar. Samen met de juiste hardware kunnen u en uw magazijnmedewerkers de efficiëntie verhogen en de kosten verlagen. Opal heeft bijvoorbeeld bij Klevenberg shipping center in Rotterdam het magazijn voorzien van een compleet dekkend draadloos netwerk, met back-up switch, zodat men bij Klevenberg altijd van een functionerend netwerk is voorzien. Het complete verhaal van Klevenberg Shipping center kunt u op onze website lezen.

 

 • Soepele en snelle verzendig van goederen

  Het verzenden van goederen is een stap waar u niet omheen kunt en is cruciaal binnen uw complete proces. U kunt het u zich dan ook niet veroorloven om hierin onnodige fouten te maken. Gebeurt dit toch nog? Dan kunt u de codering en controle van zendingen optimaliseren. Door bijvoorbeeld labelprinters en bijbehorende software in te zetten kunt u al uw zendingen eenvoudig voorzien van een barcode, die u zelf kunt scannen en alle zendingen gevolgd kunnen worden. U bent dan altijd op de hoogte van de locatie van het pakket en kunt ingrijpen daar waar nodig.

 

Verzending van goederen
 

 • Complete magazijninrichting

  Is uw magazijn duidelijk ingericht? Is het voor iedereen eenvoudig om de weg te vinden binnen het magazijn? Met de juiste codering in uw magazijn is niet alleen de bewegwijzing duidelijk, ook de locatiecodering maakt het werken zeer eenvoudig. Zo heeft Opal bijvoorbeeld bij Klevenberg shipping center Rotterdam het magazijn voorzien van codering, (locatiecodering, belijning en aluminium vloerlabels) tot in de vriescel aan toe.

 

Magazijninrichting Klevenberg
 

 • Pallet afhandeling

  Binnen uw onderneming gaan er dagelijks vele pallets naar binnen en naar buiten. Om dit allemaal snel, soepel en foutloos te laten verlopen werkt dit het beste met een geautomatiseerd systeem. Werkt u hiervoor met een lopende band? En is deze voorzien vaste scanners zodat er aan de band minder medewerkers nodig zijn? Opal kan u helpen om de transportband te voorzien van vaste scanners zodat u de fouten tot een minimum kunt beperken en het gehele proces sneller verloopt.

 

 

 • Tijdsregistratie personeel

  Zijn er binnen uw onderneming veel personen werkzaam met wisselende (ploegen)diensten? Heeft u een duidelijk overzicht in alle diensten die men draait? En in de dienstwisselingen en invullingen van diensten? Opal kan u een tijdsregistratiesysteem bieden waarmee u eenvoudig inzicht heeft in dit alles. U heeft hiermee een goed overzicht en controle op de gegevens. Ook uw administratiekosten brengt u hiermee omlaag.
  Zo heeft Opal dit bijvoorbeeld bij de Haan Minerale Oliën geïmplementeerd. Daar wordt dit systeem niet alleen puur als tijdregistratie gebruikt, maar tevens op een aantal locaties als inventarisatie middel, waardoor het een dubbele functie heeft en optimaal wordt ingezet. Lees hier het complete klantverhaal van De Haan Minerale Oliën.

 

Tijdsregistratie De Haan
Dit zijn enkele voorbeelden van oplossingen die Opal u kan bieden. Op onze website kunt u terecht om meer te lezen over de toepassingen die wij onder andere voor u in kunnen vullen in de groothandel en distributiecentra.

Defecte hardware

U kunt bij Opal ook terecht voor uitgebreide diensten zoals RMA afhandeling zodat uw hardware gecontroleerd en gerepareerd wordt. Binnen uw kritische processen is goed werkende hardware namelijk van het grootste belang, en op deze manier blijven alle verschillende processen gestroomlijnd. Hiervoor hebben wij gecertificeerde medewerkers in dienst die zorg dragen voor uw defecte apparatuur, of eventueel bij u op locatie reparaties uitvoeren, zodat uw bedrijfsproces zo snel mogelijk weer “up-and-running” is.

Advies en demonstraties

Bent u op zoek naar hardware maar weet u nog niet wat u precies nodig heeft? Laat u door onze ‘Groothandel en Distributie centrum specialist’ adviseren. Voor korte vragen kunt u dit telefonisch doen, maar bij u op locatie kan natuurlijk ook. U kunt er tevens voor kiezen om apparatuur te proberen in ons Opal Democenter!