Bij de keuze van de juiste labelprinter kunt u zich van te voren een aantal vragen stellen om de beste printer voor u te kiezen. Hier gaan we proberen deze vragen zo goed mogelijk voor u te beantwoorden, zodat u precies weet welke labelprinter geschikt voor u is.
De eerste vraag die u voor u zelf moet beantwoorden is:

“Hoeveel etiketten print u op een dag?”

  • Ik print maximaal enkele honderden etiketten per week.

Dan is een desktop labelprinter geschikt voor u. Met deze printer kunt u probleemloos tientallen tot honderd etiketten op een dag printen. Deze printers zijn ideaal voor gebruik in een kantoor- of winkelomgeving, ook omdat deze niet veel ruimte innemen. Desktopprinters hebben een rolkern van 25 mm of 40 mm en een roldiameter van 12 cm.

Desktop printers

  • Ik print duizend(en) etiketten per week.

Dan is een industriële labelprinter het meest geschikt voor u. Deze printer print makkelijk enkele duizenden etiketten per week. Deze printer is robuuster dan de kleinere desktopprinter en daarom zeer geschikt voor het printen in bijvoorbeeld een magazijn- of productieomgeving. Industriële printers hebben een rolkern van 40 mm of 76 mm en een roldiameter van 20 cm.

Industriële printers

  • Ik print continu, 24 uur per dag etiketten.

Is dit het geval? Dan kunt u het beste kiezen voor een High performance labelprinter. Deze printers zijn ontworpen om 24 uur per dag labels af te drukken. Door de robuuste bouw kunnen deze printers dit in de meest veeleisende omgevingen en in de meest bedrijfskritische processen. High performance printers hebben een rolkern van 76 mm en een roldiameter van 25 cm.

High performance labelprinters

Als u deze vraag voor uzelf beantwoord heeft kunt u na gaan denken over de volgende vragen:

“Welk formaat etiket wil ik gaan bedrukken?”

Vrijwel alle printers zijn beschikbaar in verschillende resoluties (printkwaliteit). Wanneer u een klein formaat etiket gaat bedrukken is het aan te raden een hogere resolutie (bijv. 300dpi) te gebruiken. Indien u middel of grotere formaten wil gaan bedrukken volstaat 203dpi. Het omslagpunt ligt bij ongeveer 4 x 3,5 cm.

“Hoe wilt u de printer gaan aansluiten?”

  • Ik wil de printer aan kunnen sturen vanuit meerdere werkplekken.

Dan kunt u de printer het beste via het netwerk aansturen. U heeft dan de keuze uit een WiFi (draadloze) of ethernet (met kabel) aansluiting, afhankelijk van wat u het fijnste vindt werken.

  • De printer hoeft maar vanaf één werkplek aangestuurd te kunnen worden

Dan kunt u kiezen voor een USB, parallelle of seriële aansluiting, ook dit is afhankelijk van waar uw voorkeur naar uit gaat.

“Gaat u met of zonder inktlint printen?”

Deze vraag heeft enige uitleg nodig, voordat u uw keuze kunt maken. U heeft de keuze uit thermisch transfer (met inktlint) en thermisch direct (zonder inktlint) printen.
Thermisch direct wordt veel gebruikt voor etiketten met een korte levensduur, bijvoorbeeld verzendetiketten. Etiketten die op deze manier geprint worden zijn ongeveer een week goed leesbaar, daarna verkleuren ze. Deze manier is gebruiksvriendelijker, omdat men niet steeds het printlint hoeft te vervangen, wat de efficiëntie verhoogd.

Als u met inktlint gaat printen heeft u duurzamere etiketten. Deze etiketten gaan lang mee en verkleuren niet. Ideaal om bijvoorbeeld uw producten in uw magazijn te coderen.

Printlint

  • Ik zou graag op locatie, bijvoorbeeld onderweg of bij de klant, willen printen.

Dan kunt u het beste kiezen voor een mobiele printer. Dan kunt u bijvoorbeeld een aflever bon bij de klant printen, ideaal voor uw buitendienst medewerkers. Communicatie gaat dan via WiFi of Bluetooth. Maar deze printers worden ook veel in het magazijn gebruikt, om de efficiëntie te verhogen. Mobiele printers zijn verkrijgbaar in verschillende printbreedtes en verschillende mate van robuustheid. De resolutie is echter altijd 203 dpi, hebben een rolkern van 19 mm en een roldiameter van 67 mm.

Mobiele labelprinters
Als u bovenstaande vragen voor uzelf beantwoord heeft komt u tot de geschikte printer. Mocht u alsnog vragen hebben of meer advies willen ontvangen kunt u altijd contact opnemen met een van de productadviseurs van DirectID telefonisch (088 23 53 400) of via het contactformulier.