4G LTE of WiFi

WiFi of 4G LTE?

Mobiele data is niet meer uit ons leven weg te denken. De meest gebruikte app op uw smartphone is waarschijnlijk niet de telefoon-app. Dit geldt ook voor kritische bedrijfsprocessen. Dat een goedwerkende draadloze netwerkverbinding in een industriële omgeving niet vanzelfsprekend is, daar kunnen wij u alles over vertellen. Voor een outdoor omgeving wordt steeds vaker 4G LTE ingezet in plaats van een outdoor WiFi-netwerk. 

The sky is the (data) limit

Dankzij de komst van het IEEE 802.11AC WiFi-protocol zijn er snelheden van (theoretisch) 1 Gbps te behalen. De kosten voor een outdoor WiFi-netwerk zijn niet in directe zin afhankelijk van hoeveel data u verbruikt. Door het uitvoeren van een RF-meting en het inzetten van geschikte WiFi-componenten die specifiek zijn ontworpen voor outdoor gebruik worden kosten voor onderhoud minimaal. Het beheren en monitoren van uw draadloos netwerk kunnen wij voor een vast bedrag per maand voor u uitvoeren en is niet direct afhankelijk van uw dataverbruik.

Transport

Telecomprovider of eigen 4G LTE-netwerk?

Er zijn binnen ons productportfolio veel industriële en enterprise PDA’s, handheld computers, tablets en voertuigcomputers te vinden die 4G ondersteunen. Deze apparaten worden veelal ingezet voor gebruikers die met voertuigen op de weg zijn of werken op tijdelijke locaties waar geen WiFi beschikbaar is. Deze vorm van datavoorziening wordt gefaciliteerd door een telecomprovider en is direct afhankelijk van hoeveel data u gebruikt. Vaak gebeurt dit met behulp van (bedrijf)databundels. Het 4G LTE protocol kan theoretisch 3Gbps snelheden behalen.

Kiezen of delen

Voor bepaalde locaties kan het zijn dat u voor een keuze staat om te investeren in een degelijk WiFi-netwerk of wellicht de keuze maakt om met een 4G LTE verbinding te gaan werken en gaat betalen naar verbruik. Voor de wat grotere terreinen kan het lonen om een eigen privé 4G LTE netwerk aan te laten leggen. Dit is een trend die steeds meer wordt waargenomen in havengebieden. In deze omgevingen kan het zelfs voordelen bieden om dit toe te passen. Zo kunnen de radiogolven soms beter bestand zijn tegen radarapparatuur van schepen. Ook bij het stapelen van containers kan het zijn dat de muren van containers ervoor kunnen zorgen dat WiFi-ontvangst minimaal is. Door een pittig prijskaartje is dit niet voor iedereen weggelegd

De keuze is reuze

Of u nu met voertuigen werkt voor containers, pallets of trailers, wij kunnen u altijd adviseren in uw keuze en daarbij ook de juiste apparatuur selecteren. Heeft u plannen om mobiel werken buiten te vier muren in te zetten en wilt u ook naar buiten toe? Neem contact met ons op om ons advies in uw voordeel te laten zijn.

Wij zijn geïnteresseerd in uw logistieke vraagstuk
neem nu contact met ons op