Barcode scanning in de patiëntenkamer is van cruciaal belang ter voorkoming van fouten in de toediening van geneesmiddelen en specimen collectie, die zelfs tot levensgevaarlijke situaties kunnen leiden. Met een Healthcare variant kunt u elke verpleegkundige en laborant uitrusten met een barcode scanner op maat.

Healthcare barcode scanners zijn voorzien van een specifieke afdichtingsnorm, die de gevoelige componenten bescherming biedt tegen contact met stof en vloeistoffen. De desinfecteerbare kunststof behuizing biedt bescherming tegen routinematige reiniging en desinfectie met speciale reinigingsmiddelen en chemicaliën. Daarnaast zijn er modellen die voorzien zijn van een antibacteriële behuizing. Hiermee kan worden voldaan aan de ISO-22196 norm, vooral op een CSA of OK zijn de gevolgen niet te overzien als hieraan niet wordt voldaan!

Barcode Scannen HealthcareBarcode scannen laboratorium

De meeste barcode scanners zijn geschikt voor gebruik op een computer of werkstation op wielen (COW of WOW). Zij bieden flexibele inrichtingsmogelijkheden voor zowel een horizontale als een verticale installatie. Doordat de scanners kunnen worden voorzien van een voeding, zijn deze altijd opgeladen en binnen handbereik klaar voor gebruik.

Standaard barcode scanners geven, bij het correct lezen van de barcode, een geluidsignaal af. In ziekenhuizen kan dit echter tot vervelende situaties leiden, denk bijvoorbeeld aan deze piep gedurende een nachtdienst. Er zijn hiervoor mogelijkheden om dit signaal uit te schakelen of zelfs een vibrerende feedback te geven aan de gebruiker. Hierdoor hoeft de patiënt niet gestoord c.q. gewekt te worden bij elke scanmatige handeling.

Wilt u weten hoe u kan voldoen aan ISO-normen of hoe u de barcode scanners op uw proces kan laten aansluiten in plaats van andersom? Neem dan contact met ons op.

 

Healthcare Barcode Scannen