In werkomgevingen als de gezondheidszorg, is het leveren van de best mogelijke oplossing van vitaal belang. In de zorg hebben de artsen en verpleegkundigen toegang nodig tot een schat aan gegevens. Vroeger ging dit gepaard met archieven vol met papieren dossiers, die anno 2013 natuurlijk totaal ondenkbaar zijn. Dit is mede door de komst van het EPD (Elektronisch Patiënten Dossier), waarmee het zorgproces meer en meer gedigitaliseerd wordt. Deze digitalisering zal ook zorgen voor vraagstukken om mobiel werken mogelijk te maken.

Ziekenhuis Oplossingen

Waar zijn mijn patiënten en collega’s?

Met niet alleen personeel,  maar ook instrumentarium en patiënten die constant in beweging zijn is het van groot belang om het overzicht te behouden. De mogelijkheid om draadloos een patiënt of het personeel real-time te volgen zal zorgen voor een verhoging van de efficiëntie. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een arts voor een noodprocedure of het vinden van een patiënt die te laat is voor zijn onderzoek. Door onder meer het gebruik van RFID kan hierdoor ook worden gedacht aan de monitoring van medische apparatuur.

Waar laat ik al mijn spullen?

Mobiel werken zorgt er ook voor dat ter plaatse ook de middelen beschikbaar moeten zijn om goed te kunnen werken. Hierbij kan worden gedacht aan;

  • Medische computers,
  • PDA’s,
  • Polsband- of labelprinters,
  • Medicatie,
  • Medische apparatuur,
  • Draadloze barcodescanner.

Al deze middelen meedragen is vanzelfsprekend geen optie. Een mobiele werkplek waar deze apparatuur en benodigdheden op gebundeld worden is hiervoor een welkome aanvulling. Processen als elektronische registratie van medicatie (ERT) en het verzamelen en testen van monsters aan het bed van de patiënt kunnen hierdoor efficiënter worden uitgevoerd. Daarnaast heeft de verpleger alle benodigde spullen bij zich om een optimale zorg te kunnen verlenen.

 

Ziekenhuis Oplossingen

 

Zoals te zien in bovenstaande afbeelding zijn er naast de besproken vraagstukken, tal van processen waarbij mobiel werken van belang is. Processen die 24 uur per dag 7 dagen in de week bijdragen aan het verlenen van de juiste zorg aan patiënten.  Door het nieuwe draadloos en mobiel werken zullen vooral draadloze netwerken in de toekomst intensiever gebruikt gaan worden.  Echter zijn veel ziekenhuizen hier momenteel nog niet voor klaar wegens verouderde infrastructuren.

Meer informatie of reageren?

Wij als OPAL voorzien u graag van hulp in uw mobiele werkplek vraagstukken. Of het nu gaat om het real-time monitoren van patiënten of het opstellen van een mobiele werkplek die aansluit op uw wensen. Wilt u weten welke processen er allemaal geoptimaliseerd kunnen worden en hoeveel u hiermee kunt besparen?  Bezoek dan onze website of neem contact op via telefoonnummer +31 (0)88 235 3400.  Tevens vernemen wij ook van uw kant tegen welke problemen u aanloopt of hoe u aankijkt tegen dit artikel. Laat uw reactie hieronder achter.