De bekende scannerfabrikant Intermec is afgelopen maand overgenomen door Honeywell.

Het aandelenpakket van Intermec is voor een bedrag van circa 460 miljoen euro door Honeywell over genomen. Intermec heeft wereldwijd 2200 mensen in dienst en was bezig met een reorganisatie.

Intermec is een wereldwijd bekende fabrikant van barcodescanners, mobiele computers en labelprinters. De bedoeling is dat Intermec opgenomen gaat worden in de divisie Scanning & Mobility van Honeywell. De overname van Intermec betekent voor Honeywell nieuwe mogelijkheden op het gebied van RFID, voicesystemen en barcodering. In deze marktsegmenten wil Honeywell het leidende merk worden.

Intermec is een bedrijf met veel innovatie en engineering expertise in huis, dit in combinatie met de wereldwijde dekking die Honeywell heeft, biedt vele mogelijkheden.

2012-12-10_0948

 

Gevolgen voor Opal

De overname van Intermec door Honeywell heeft voor ons, Opal, geen negatieve gevolgen. Met beide partijen werken wij al jarenlang intensief samen en de overname biedt ook ons nieuwe perspectieven. De overname maakt dat ons Honeywell aandeel vergroot zal worden en we nog meer (en gerichter) kennis in huis kunnen halen. Het biedt tevens stabiliteit voor ons assortiment en marktaandeel. In plaats van een conflicterend assortiment wordt ons assortiment sterker doordat er een samenwerking en aanvulling tussen de Intermec en Honeywell producten komt. Ook praktisch gezien biedt de overname ons voordelen, zo hebben wij nu één aanspreekpunt voor alle (aan)vragen en (probleem)meldingen voor beide merken.

Wat betekent dit voor u?

Voor u heeft dit geen gevolgen. Onze visie en dienstverlening naar u toe blijft ongewijzigd.

Blijf ons blog volgen voor verdere ontwikkelingen en nieuws over dit onderwerp.

 

Puzzelstuk-300x225