Zoals bekend is LXE in 2012 overgenomen door Honeywell Scanning en Mobility. In een eerder stadium zijn al enkele modellen op het gebied van de vehicle mount computers vervangen door de VX6/VX7 zoals:

  • LXE VX1
  • LXE VX2
  • LXE VX3

Vanuit de klant worden vaak vragen gesteld als ‘Ik heb een LXE VX1, VX2, VX3, VX6, VX7 die vervangen moet worden, wat is de opvolger?’ In dit artikel staan we kort stil bij de meest recente voorloper de LXE VX6/VX7 en zal de vervanger, de Honeywell Thor, worden toegelicht.

LXE VX6/VX7 Vehicle Mount Computer

De LXE VX6/VX7 is een bekende naam binnen het heftruck computer segment. Deze heftruck computer was leverbaar tot mei 2011 en voornamelijk bedoeld voor gebruik binnen de 4 muren en op het werkterrein zelf.  Standaard was deze voorzien van een 10,5 inch touchscreen. De LXE VX6 was er in een uitvoering met een indoordisplay voor binnengebruik en een outdoordisplay voor buitengebruik. De LXE VX7 is de variant met een Fullscreen met dezelfde eigenschappen als de VX6.

Toepassingen waarbij de LXE VX6/VX7 vaak werd ingezet:

  • Opslag- en overslag van goederen
  • Orderpicking vanaf de heftruck
  • Boordcomputer voor de vrachtwagen 

LXE ThorThormounting300Thorkeypad300

In mei 2011 is de LXE VX6/VX7 opgevolgd door de LXE Thor. Speerpunten tijdens de lancering van de Thor zijn:

  • Verwisselbare frontpanel
  • Quick Mount Smart Docking
  • Automatische opstart functionaliteit

Doordat bij dit model het frontpanel zelf verwisseld kan worden bespaart dit de gebruiker enorm veel tijd wanneer er het toetsenbord bijvoorbeeld defect is.
Het Quick Mount Smart Dock geeft de mogelijkheid om de Thor Heftruck computer eenvoudig over te zetten van de ene naar de andere heftruck. Tot slot heeft de automatische opstart functionaliteit als groot voordeel dat deze een enorme tijdsbesparing met zich mee brengt. Dit doordat de LXE Thor zichzelf inschakelt als de heftruck gestart wordt en zichzelf op de zelfde manier ook kan uitschakelen. Tevens kan de LXE Thor zichzelf in de slaapstand schakelen, mocht hij een tijd niet gebruikt worden. Dit bespaart batterij en hij hoeft niet opnieuw opgestart te worden. Hierdoor verhoogt de productiviteit van de bestuurder doordat hij de computer niet meer continu aan- en uit hoeft te zetten.

Honeywell Thor 2

Honeywell Thor 2

In februari 2013 is de Honeywell Thor 2 offcieel gelanceerd. Grote verschil zal zijn dat deze een groter display heeft (9.7 om 8.0 inch) en een hogere resolutie. Met de Thor 2 gaat Honeywell haar pijlen richten op verticale markten buiten de 4 muren als Transport en Logistiek maar ook Field Mobility. Deze zal vanaf maart 2013 leverbaar zijn.

Meer informatie?

Wilt u weten hoe de Honeywell Thor 1 en Thor 2 uw bedrijfsprocessen kan verbeteren? Neem dan contact op via onderstaand formulier of ga naar : www.opalbv.com