Het beheer en het voorkomen van product recalls blijft een hot-topic in de farmaceutische industrie, waar fouten het verschil kunnen betekenen tussen leven of dood. De gevolgen van fouten hebben vaak invloed op vele mensen en kan een fabrikant miljoenen euro’s kosten. Momenteel is men bezig met het onderzoeken van nieuwe technologieën voor product- en verpakkingsinspectie om fabrikanten te helpen bij het beperken en het voorkomen van het terugroepen van producten. Er is behoefte aan traceerbaarheid binnen het complete proces, van het leveringsproces aan de consument maar ook aan controle tijdens de productie. Als men in staat is om tijdig het onjuiste item (of item batch) te ontdekken binnen deze processen kan men de omvang van een product recall beperken of voorkomen. Dit kan een bedrijf enorme hoeveelheden geld besparen. Tevens stelt de Europese Unie eisen aan de traceability van farmaceutische producten en is hieromtrent zelfs een wetgeving opgericht.

 

Afbeelding over Track Trace en Control
TRACK (Huidig): AutoID en machine Vision worden gebruikt om onderdelen te volgen die in het huidige proces zitten.TRACE (Verleden): Dit is de mogelijkheid om de herkomst van producten of onderdelen hiervan te achterhalen.CONTROL (Toekomst): Dit wordt gebruikt om te bepalen of onderdelen en producten aan de jusite kwaliteitseisen voldoen.

 

Door allemaal (onnodige) rekeningen is de vraag naar smartcamera’s zoals Microscan’s Vision HAWK en Vision MINI sterk gegroeid. Deze camera’s, met krachtige decodeer tools voor het lezen van barcodes, Data Matrix codes en OCR, leveren fabrikanten van farmaceutische producten een ideale oplossing voor het controleren en traceren van producten. Ook bieden deze systemen het extra voordeel van de visuele inspecties die uitgevoerd kunnen worden. Samen met hun kleine formaat, gebruiksgemak, een eenvoudige integratie en de betaalbare prijs zorgt dit ervoor dat de Microscan Vision technologie toegankelijk is voor een zeer breed aantal gebruikers. Op onze webiste vindt u meer informatie over de Autovision producten van Microscan.

 

Microscan Vision MINI in gebruik Microscan Vision HAWK in gebruik
Vision MINI Vision HAWK

Verder vindt u hier nog een interessant artikel over farmaceutische inspectiesystemen (The state of Inspection uit de Pharmaceutical & Medical Packaging).