Het Amerikaanse Motorola Solutions neemt haar concurrent Psion over. Motorola Solutions is bereid om tweehonderd miljoen dollar neer te tellen voor het Britse merk Psion. Motorola Solutions is leverancier van onder andere barcode scanners, RFID-oplossingen en handheld computers. Motorola ziet de overname van Psion als een kans om het mobile computing portfolio te versterken met zakapparatuur en in te bouwen terminals.

Over Psion

Auto-ID specialist Psion heeft ruim 800 werknemers en boekte in 2011 een omzet van 176 miljoen pond. Psion is producent van industriële scanners en zak- en inbouwcomputers in onder andere intern transportmaterieel. Psion mag als de grondlegger van de mobiele markt gezien worden. Het bedrijf was verantwoordelijk voor revolutionaire PDA’s en tegenwoordig maakt het bedrijf handheld- en carkitproducten.

Psion apparatuur

Psion, opgericht in 1980, maakte in haar beginjaren vooral bekendheid met de elektronische zakagenda’s (pda’s) onder de naam Organiser. In 2001 trok het bedrijf zich terug uit de consumentenmarkt en richtte het zich volledig op zakelijke en industriële toepassingen. Daarvoor had het in 2000 Teklogix overgenomen, een Canadees bedrijf gespecialiseerd in handheld producten als scanners voor industriële en logistieke doeleinden zoals magazijnen en distributiecentra.
Psion was één van de oprichters van het mobiele besturingsplatform Symbian, maar liet zich hier uit kopen in 2004 door het Finse Nokia. De Britse fabrikant wilde zich geheel op de Psion Teklogix toeleggen, wat in 2011 weer de merknaam terug veranderde in Psion.

Integratie van Psion binnen Motorola Solutions

Motorola Solutions, dat in het eerste kwartaal een omzet haalde van 2 miljard dollar, zal Psion onderbrengen binnen de Enterprise Mobile Computing-afdeling van het bedrijf, wanneer de overname volledig is afgerond. Naar verwachting zal dit gebeuren in het laatste kwartaal van dit jaar. Met deze overname ziet Motorola een mooie kans om haar mobile computing portfolio te versterken met zakapparatuur en in te bouwen terminals.

 

Motorola logo Psion logo