Herkent u dat? U staat in een pashok, de broek die u heeft gepast blijkt net een maat te groot of te klein te zijn. Op dat moment is er geen winkelmedewerker in de buurt om deze maat voor u te pakken. Er zit dus niks anders op dan u om te kleden en zelf de juiste maat te pakken.

Zebra Smartbadge SB1

Anno 2013 worden In de retail door de winkelende bezoekers steeds hogere eisen gesteld aan de toegevoegde waarde en service van winkels. Denk dus aan bovenstaand voorbeeld, Maar ook het tonen van productinformatie en voltooien en monitoren van taken die het personeel krijgt opgedragen vanuit het management.
Vanuit deze klantvraag heeft Zebra de Smartbadge SB1 ontwikkeld. Met de SB1 kunnen klanten de naam en foto van een medewerker in 1 oogopslag zien. Daarnaast kan met de SB1 dankzij het touchscreen en de geïntegreerde wifi-radio realtime de actuele voorraad worden opgehaald door het personeel. De SB1 is tevens voorzien van een 1D/2D barcodescanner mocht het nodig zijn om bijvoorbeeld prijsinformatie op te vragen. Verder is de SB1 ook voorzien van een push-to-talk functie zodat het personeel onderling met elkaar kan communiceren. Dit houdt kort gezegd in dat u met een druk op de knop kunt praten met een collega (walkie-talkie).

SB1Blog

Zebra Smartbadge SB1 Healthcare

Speciaal voor de gezondheidszorg zal er ook in Q4 2013 een “Healthcare-variant” beschikbaar worden gesteld. Binnen ziekenhuizen zijn verbetering van de zorgkwaliteit en efficiency van het personeel belangrijke speerpunten. Mobiel werken is hier een belangrijk onderdeel van. Dankzij de takenlijst die het personeel op de Smartbadge krijgt aangeleverd kan het personeel zich focussen op de juiste activiteiten dat uiteindelijk weer ten goede komt van de patiënten.

Het grote verschil met de standaard SB1 zit hem in de behuizing. Optisch gezien natuurlijk het eerst te herkennen aan de kleur. Maar daarnaast heeft de SB1-HC zoals deze kort gezegd heet ook een desinfecteerbare behuizing. Hierdoor is de SB1 ook schoon te maken conform de vastgestelde schoonmaakinstructies.

SB1HCBlog

Zebra

Mobile Workforce Management

Zoals hierboven al genoemd is de Smartbadge SB1 uit te rusten met een takenlijst voor het personeel. Dankzij de softwaretool Mobile Workforce Management is dit eenvoudig te realiseren. Potentiele klanten kunnen toegang krijgen tot een loyalty-app bij binnenkomst in een winkel. Hiermee kunnen ze hulp opvragen en krijgen ze productinformatie getoond van de betreffende winkel. Vanuit de smartphone wordt er een signaal verstuurd naar de smartbadge van een medewerker zodat hij/zij adequaat kan reageren. Op deze manier verbetert de kwaliteit van de service en uiteindelijk de klanttevredenheid.
Filiaalmanagers hebben tevens de mogelijkheid om de taaklijst van de medewerkers te monitoren op het dashboard van deze softwaretool.

Voor het gebruik in ziekenhuizen voor het taakbeheer van zowel verpleegkundigen als voorraadbeheer van facilitair medewerkers.
Verder kunnen op deze manier urgente vragen worden beantwoord van collega’s m.b.t. het vervoer van patiënten. Kwaliteit van de patiëntzorg staat hierbij centraal.
Hieronder staat schematisch weergegeven hoe Mobile Workforce Management werkt in de praktijk.

MWM

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over u met behulp van de Zebra Smartbadge SB1 en Mobile Workforce Management uw bedrijfsprocessen kunt verbeteren?
Neem dan contact met ons op of bezoek onze site: www.opalbv.com