Motorola WiNG 5, wat is het?

WiNG 5 van Motorola is het besturingssysteem voor uw Motorola WLAN controller’s en accespoints. Het is geavanceerde software met een gebruikersvriendelijke interface waarmee u uw draadloos netwerk eenvoudig zelf kunt beheren. Er is sinds kort ook een nieuwe update uit van WiNG 5 (WiNG 5.4.2) waarmee u nog meer uit uw Wireless LAN Controller (afgekort WLC)  kunt halen. Meer informatie over deze update leest u in dit artikel.

2013-04-24_1027 copy

Wat levert het op als u gebruik maakt van Motorola WiNG 5?

Bent u op zoek naar een stabiele WIFI oplossing die via één interface gemakkelijk te bedienen is, dan biedt WiNG 5 voor u de uitkomst. Doordat de WiNG 5 software gebruik maakt van “kortere” netwerk paden, wordt uw netwerk een stuk minder belast waardoor uw netwerksnelheid behouden blijft. Dit is duidelijk te zien in de twee onderstaande afbeeldingen, de oranje lijnen geven de netwerk paden weer:

2013-04-24_1124

Door profielen op de WLC aan te maken, voor de diverse types Motorola accespoints die u gebruikt, wordt het uitbreiden van uw draadloos netwerk in de toekomst eenvoudiger. Door de “adopt” functie kunt u accespoints die later geplaatst zijn direct aan het netwerk koppelen waarna het profiel, plus eventuele firmware updates meteen automatisch naar de nieuwe unit door worden gestuurd.

Heeft u veel last van WiFi uitval op bepaalde plekken of roamen u draadloze scanners niet goed met uw netwerk? Dankzij de smartRF functie, die in WiNG 5 geïntegreerd is, kunnen de accespoints zelf bepalen op welk radio kanaal zij het beste het signaal uit kunnen sturen zodat deze niet op hetzelfde kanaal als dat van uw eventuele buurman komt te staan. Hierdoor worden storingen en uitval voorkomen.  Door gebruik van WiNG5 zijn alle accespoints met elkaar gekoppeld en communiceren deze met elkaar. Dit zorgt ervoor dat de verbonden apparaten zonder problemen goed overgenomen worden door het volgende accespoint wanneer u daar in de buurt komt. Dit in tegenstelling tot accespoints zonder WiNG 5 die veelal “standalone” functioneren en waarbij de unit zich bij ieder accespoint opnieuw  moet aanmelden.

Ongetwijfeld draait uw WLC (Motorola RFS4000, RFS6000 of RFS7000 WLAN controller) al jaren probleemloos, echter zijn er in deze tijd verschillende updates uitgekomen waarmee u meer uit uw WLC kan halen. Een update van uw WiNG 5 software is dus zeker de moeite waard.

 Motorola WiNG 5.4.2 update, de voordelen:

  • Vernieuwde gebruiksvriendelijke interface waardoor u gemakkelijk en snel wijzigingen voor u complete netwerk door kunt voeren.
  •  Monitoren welke devices verbonden zijn met welk accespoint.
  • Beveiligings updates die uw netwerk nog veiliger maken.
  • Traffic optimization, WING 5 herkent data verkeer patronen waardoor de WLC zichzelf af kan stemmen om de beste snelheid te leveren om deze data te verwerken.
  • SMART RF; met deze optie scannen de accespoints zelf naar een geschikt radio kanaal waar zij het beste functioneren en hoeveel antenne power ze nodig hebben om goede dekking van het netwerk te kunnen garanderen.
  • Auto discovery en auto adoption, u wilt uw netwerk uitbreiden? Geen probleem u verbindt uw nieuwe accespoint met uw switch en krijgt automatisch de configuratie doorgestuurd vanuit de WLC.
  • Wanneer uw WLC geüpdatet wordt, zullen de accepoints ook automatisch voorzien worden van de laatste firmware.

 

Meer informatie over WiNG 5?

U bent van plan om Motorola apparatuur voor uw netwerk te gaan gebruiken? Dan is het dus de moeite waard om het gebruik van WiNG 5 te overwegen. Zeker na de laatste update van WiNG 5, waarmee u nog meer uit uw WLC kunt halen.

Wilt u meer weten over de aanschaf van WiNG 5 of de updates? En de voordelen die dit u biedt? Neem dan contact met ons op: www.opalbv.com.

Less worry