Ter uitbreiding van het assortiment binnen de desktop labelprinters heeft Zebra onlangs de Zebra GT800 gelanceerd. Dit model kan qua eigenschappen worden gepositioneerd tussen de G-serie en de ZT200 serie.

De Zebra GT800 is breed inzetbaar voor diverse omgevingen en toepassingen. Vanuit diverse gebruikers ontstond de vraag naar een compacte printer waar een groter inktlint in paste. Doordat deze in de kleine desktop printers te snel en te vaak vervangen moest worden ging dit ten koste van de productiviteit op de werkvloer. Voor het vervangen van een inktlint bent u toch al snel enkele minuten kwijt.

De aanschaf van een groter model waar een groter intklint in past zoals in bijvoorbeeld de Zebra ZT200 is qua kosten en ruimte voor gebruikers niet altijd een optie. De GT800 beschikt over een inktlint/ribbon capaciteit van maar liefst 300 meter, dat is ruim 4 keer zo groot als de capaciteit van de standaard desktopprinters .

Een bijkomend issue was de maximale breedte van het etiket. Bij de huidige modellen is dit altijd maximaal 104mm (4 inch) breed. Doordat vanuit verschillende toeleveranciers vaak etiketten werden aangeleverd die net iets breder zijn pasten deze dus vaak niet in de printer. Aangezien de GT800 een printbreedte heeft van 114mm behoren ook deze problemen dus tot het verleden.

Grote voordelen Zebra GT800Blog1 Blog2

Hieronder staan de belangrijkste voordelen van de nieuwe GT800 vermeld:

  • Hoge ribboncapaciteit (300 meter ipv 74 meter)
  • Grotere printbreedte van maximaal 114mm
  • 5 inch printsnelheid
  • Ongeveer 20% voordeliger dan de Zebra GX-series

Toepassingen Zebra GT800

  • Etiketten printen voor verzendlabels
  • Etiketten printen voor medicijnen
  • Etiketten printen voor prijsmarkeringen
  • Etiketten printen voor voorraadbeheer

De enige opties waaruit u kunt kiezen zijn een ethernetconnectie en een dispencer/peeler. De GT800 is alleen leverbaar met een Thermal transfer uitvoering. Hier kunnen uiteraard ook thermische etiketten mee worden bedrukt.
Wilt u weten wat een dispencer/peeler is bekijk dan het artikel over de peeler optie op labelprinters.

Wilt u meer weten over deze nieuwe, compacte printer? Bekijk de Zebra GT800 op onze site of ga naar www.opalbv.com

Reageren?

Graag willen wij van u weten wat uw bevindingen zijn van deze printer of van dit artikel. Hieronder kunt u uw reactie achterlaten.