Het grootste RFID project ter wereld

RFID & fashion logistics gaan hand in hand

RFID in de fashion logistics is al een bewezen toepassing om meer inzicht en beheersing te krijgen van de voorraad. Dit resulteert erin dat je nooit meer voor verassingen komt te staan en dat de beschikbaarheid altijd in orde is. Dankzij een naadloze aansluiting van fysieke logistieke processen met de online e-commerce omgeving weet iedereen waar ze aan toe zijn; van fabrikant tot consument. RFID kan dus in de fashion logistieke keten een waardevolle investering zijn. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

De voordelen van RFID in de fashion logistics

 • Continu zicht op de hoeveelheid voorraad
 • Eenvoudig identificeren zonder dat de tag zichtbaar is
 • In enkele seconden grote hoeveelheden tags gescanned
 • Iedere tag heeft een unieke ID, geen dubbele data.

Dit alles zorgt voor minder handelingen zonder enig verlies van controle binnen de fashion logistics. Hierdoor ligt de foutgevoeligheid zelfs lager dan bij menselijk handelingen. Dit is kostenbesparend op het gebied van procesoptimalisatie, onnodige voorraad aanleggen of tijdrovende voorraad inventarisaties. RFID wordt vaak als de ultieme oplossing gezien in de fashion logistics. Dit omdat je zonder extra handelingen actueel voorraden kan delen, zowel fysiek als online. Ook is het eenvoudig om specifieke stukken te reserveren en voorraad actueel bij te werken. Dit kan zowel fysiek in de winkel als via de online webshop. Hierdoor kiezen steeds meer bedrijven in de fashion retail voor RFID. Geen wonder dat bekende modemerken zoals: Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Micheal Kors, Zara en Suitsupply allemaal gekozen hebben voor RFID. Het is een bewezen manier om fashion logistics sneller, efficiënter en inzichtelijker te krijgen!

RFID is de volgende stap in Fashion Logistics

Dat juist de fashion retail gekozen heeft voor RFID is niet zonder reden, want het is tegenwoordig vereist om mee te doen met de moderne standaarden. Daarom verkopen veel mode retailers bijvoorbeeld meer dan één mode merk. Vaak zijn dit merken die al RFID-tags hebben toegepast in hun kledingstukken. Dit stelt leveranciers, distributeurs en winkels in staat om real-time informatie met elkaar te delen. Hiermee is het tevens mogelijk om deze informatie uit te wisselen tussen diverse systemen. Zo houd je bijvoorbeeld  een actueel overzicht over je voorraad, inkomende- en uitgaande goederen. Tot slot kan je met al deze data betere inschattingen maken en prognoses zodat je (bijna) nooit meer ‘nee’ hoeft te verkopen.

Meer over RFID

Meld je aan voor onze whitepaper

Om je op weg te helpen met een RFID-project heeft OPAL een Whitepaper geschreven. Hierin staat in minder dan 10 stappen of RFID geschikt is voor jullie organisatie en geven we duidelijke voorbeelden uit de praktijk om je op weg te helpen. Het enige wat je hoeft te doen is je gegevens achterlaten en wij sturen de Whitepaper per e-mail.

  Meer weten over onze RFID aanpak?

  Lees meer over onze RFID-oplossingen, aanpak en ervaringen op onze RFID pagina! Direct meer weten, bel dan 088 23 53 400

  Meer over RFID-oplossingen

  OPAL oplossingen

  Oplossingen van OPAL zijn flexibel en modulair zodat je een systeem krijgt wat snel geïmplementeerd is en meetbaar resultaat geeft. Dit zorgt ervoor dat we onze oplossingen snel en effectief kunnen integreren met bestaande systemen zoals SAP (EWM), Microsoft Dynamics, Oracle, Manhattan WMS, Afas, Exact e.d.. Bij een IT oplossing van OPAL hoort een uitstekende dienstverlening en vlekkeloos incidentenbeheer voor uptime en continuïteit van je systeem.

  Connect vandaag nog met ons team

  Bel me terug

   2021-12-22T14:56:31+01:00
   Ga naar de bovenkant