Mobile device Management van OPAL

Beheer devices veilig met MDM oplossingen van OPAL

Naar mate uw organisatie groeit, wordt ook het aantal gebruikte mobiele devices in uw organisatie groter. Het wordt dan steeds lastiger het overzicht te bewaren in deze wildgroei van gebruikte devices. Hiertoe biedt OPAL mobility managementservices die ontlasten, ontzorgen en inzicht verschaffen. Dit noemen wij Mobile Device Management (MDM) of Enterprise Mobility Management (EMM)

Mobiele apparaten en apps worden vaak ingezet in een kritische omgeving, waardoor de afhankelijkheid van deze devices groot is. Daarnaast groeit het aantal mobiele werkplekken snel en brengt dit ook extra druk op de ICT afdeling. Met name beheer-aspecten als: beveiliging, ondersteuning, software updates en defecten kunnen uw organisatie enorm belasten.

MDM van OPAL, stelt uw organisatie in staat om beveiligde en gecontroleerde toegang te bieden tot apps en gegevens. Waar ze ook zijn, welk device dan ook, onafhankelijk van het gebruikte OS. Het is een dienst die voor zowel bestaande als nieuwe apparatuur. Hiermee heeft u direct inzicht in de status en locatie van uw apparatuur.

Waarom Mobile Device Management van OPAL?

Mobile Device Management Graphic

Wat levert MDM op voor uw organisatie

  • MDM werkt alleen juist wanneer apparaten zijn geregistreerd. Zowel bestaande als nieuwe apparaten registreer je makkelijk en snel met hulp van barcodes of zelfs NFC. Hierdoor heb je in no-time een perfect overzicht van je apparatuur.

  • MDM geeft je flexibiliteit om apparaten te configureren. Zo kun je de juiste apps op apparaten zetten maar ook instellingen toepassen zoals wifi profielen. Daarnaast kun je bestaande configuraties snel wijzigen.

  • Met MDM kun je makkelijk informatie verzamelen en inzien die je kan helpen in het oplossen van allerlei incidenten. Denk hierbij aan welke apps er geïnstalleerd zijn, en welke versie daarvan.

  • Met OPAL MDM bepaal je gewenste beveiliging per individueel apparaat of per groep. Zelfs verloren of gestolen apparatuur kunnen op afstand worden vergrendeld en gewist. Daarnaast helpt het je om makkelijk te controleren of apparatuur aan gestelde normen voldoet.

  • Voor service-doeleinden biedt MDM mogelijkheden om op afstand mee te kijken en het apparaat te besturen. Zo kun je op afstand support bieden aan gebruikers of ondersteunen tijden training van personeel. Zo kun je vanuit één plek alle apparatuur ondersteunen op meerdere locaties.

Ervaar Mobile Device Management Gratis!

Wil je zelf ervaren hoe het is om Mobile Device Management te hebben in uw organisatie? Probeer het dan kosteloos uit. Het enige wat je hoeft te doen is contact op te nemen met OPAL. Onze medewerkers helpen je graag op weg en binnen enkele stappen zijn jouw apparaten klaar om op afstand beheerd te worden.
Probeer nu gratis!

Veel gestelde vragen over Mobile Device Management

Het maakt niet uit of u de apparaten bij OPAL heeft aangeschaft of ergens anders. Android, iOS en/of Windows systemen kunnen moeiteloos worden toegevoegd. Ondersteuning geldt voor alle grote Operationg Systems (OS).

Mobile Device Management van OPAL wordt gehost en beheerd door OPAL. Hiervoor betaalt u alleen per apparaat een jaarlijks bedrag. Voor een indicatie kan je vrijblijvend contact opnemen met de collega’s van OPAL.

Nee. Met Mobile device management installeer en beheer je eenvoudig alle apparaten binnen je organisatie, ongeacht de hoeveelheid.

Jazeker! Zelf krijg je ook toegang tot de beheersoftware waardoor je de apparaten op afstand kan configureren. Kom je er even niet uit, geen nood! Maak een case aan via support.opalbv.com en wij kijken met jou mee.

Mobile Device Management voorbeeld

Managed IT Services

Beheer van systemen (hardware, software, infrastructuur) is onmisbaar voor elk bedrijf. Met name voor organisaties die bedrijf kritische operationele processen hebben. OPAL managed services is niet alleen het afhandelen van een hardware defect of support vraag. Wij kunnen ook jouw bedrijfskritische toepassingen beheren zodat zoveel mogelijk up-time gegarandeerd kan worden.
Heb je bedrijfskritische operationele processen, dan is van cruciaal belang om een partner als OPAL aan je zijde te hebben. Dankzij onze actieve bijdrage aan consistent onderhoud van jouw hardware en bedrijfsapplicaties word je compleet ontzorgt.

Connect vandaag nog met ons team

Bel me terug