OPAL – CASE STUDY TECHNISCHE UNIE

Hardware apparatuur onderdeel van WMS implementatie

Grootste technische groothandel van Nederland

Technische Unie is opgericht door H.C. Heybroek in 1880. Het eerste jaar was de firma gevestigd in een huis in de Warmoesstraat te Amsterdam en daarna aan de Keizersgracht. Het bedrijf bleef groeien en kocht steeds meer aangrenzende panden aan de Keizersgracht op. Van “Magazijn voor Boheemsch Glaswerk en Lampenartikelen” groeide de organisatie uit tot de technische groothandel die het nu is.

Technische Unie is de grootste technische groothandel van Nederland. Met ruim twee miljoen artikelen van meer dan 700 leveranciers is Technische Unie een partner voor de levering van al uw installatiematerialen op het gebied van elektrotechniek, licht, gereedschap, (luxe) sanitair, verwarming en klimaattechniek. De klanten van Technische Unie zijn actief in de installatiebranche (de woningbouw of utiliteit), bouw, industrie, (semi-) overheid en detailhandel.

Sinds 2002 is Technische Unie een zeer gewaardeerde klant van OPAL Associates.

Anno nu is Technische Unie een enorm geavanceerde logistieke groothandel, logistiek is de kerntaak. Veel logistieke processen zijn geoptimaliseerd om producten zo goed en effectief mogelijk bij klanten te leveren en om een hoge servicegraad te bereiken.

De uitdaging

Momenteel zijn er applicaties die overgezet dienen te worden van Mainframe naar het nieuwe WMS systeem. Hierdoor zal Technische Unie de warehouseactiviteiten sneller, effectiever en nauwkeuriger uit kunnen voeren. Bovendien neemt de kwaliteit van het proces toe, worden fouten geëlimineerd en de operationele prestaties verhoogd waardoor de klantenservice in zijn algemeen verbetert.

Het is een absolute noodzaak dat tijdens het omzetten van systemen de bedrijf kritische processen geen hinder van ondervinden en doorgaan. Technische Unie is op zoek gegaan naar een partner die ervoor kan zorgen dat er gefaseerd overgegaan kan worden naar het nieuwe WMS systeem, zonder dat dit problemen oplevert in de dagelijkse werkzaamheden.

OPAL als gekozen partner

OPAL Associates is reeds partner voor het Distributie Centrum, verkoopkantoren en de overslag punten. Hierdoor is OPAL goed op de hoogte van de processen en de structuur van het logistieke proces van Technische Unie.

OPAL heeft diverse brainstorm sessies gehad met Technische Unie. We hebben out-of-the-box meegedacht over hoe om te gaan met de apparatuur en hoe ervoor te zorgen dat alles goed blijft werken in tijden van de omzetting. Daarbij was het van cruciaal belang dat de werkzaamheden door gaan zonder storingen.

De oplossing

Technische Unie gebruikt de hardware van OPAL (60 falcon handhelds, 40 heftruck computers, de nodige label printers en draadloze handscanners) voor de automatisering van het logistieke proces. Om ervoor te zorgen dat Technische Unie gefaseerd de processen in kan richten op het nieuwe WMS systeem, heeft OPAL een passende oplossing bedacht. De apparatuur is zo ingericht, dat de gebruiker zowel gebruik kan maken van de software van het oude WMS systeem als van het nieuwe systeem op één device. Alle apparatuur is aangesloten op de software. Indien processen reeds ingericht zijn op het nieuwe WMS systeem zal de apparatuur ook automatisch gebruik maken van het nieuwe systeem. Het apparaat zal gebruik maken van de oude software bij de processen die nog niet omgezet zijn.

OPAL heeft veel testapparatuur beschikbaar gesteld. Testapparatuur in veel variaties, zodat de oplossing uitgebreid live getest kon worden.

Daarnaast heeft OPAL een bijdrage geleverd om het draadloos netwerk te optimaliseren voor het invoeren van nieuwe software. Deze werkzaamheden zijn uitgevoerd om er zeker van te zijn dat er voldoende dekking is op terreinen en in magazijnen om met het nieuwe WMS Systeem te kunnen werken.

Wat erg gewaardeerd wordt door Technische Unie, is dat OPAL als onafhankelijke partner de juiste apparatuur voor Technische Unie geselecteerd heeft.

Mobile Device Management

Technische Unie heeft er bij de implementatie voor gekozen dat alle apparatuur opgenomen is in het MDM systeem van OPAL. Hierdoor is het mogelijk om configuratie wijzigingen aan de apparatuur of infrastructuur direct door OPAL te laten uitvoeren. Dankzij deze beheeroplossing kunnen wijzigingen en updates voor honderden mobiele devices snel en efficiënt worden doorgevoerd zonder dat de devices uit het proces worden onttrokken. Dit biedt Technische Unie een hogere up-time en lagere service, support en beheerkosten over de gehele breedte van de mobiele infrastructuur.

Behaalde resultaten

De impact van dit project is gigantisch, alle processen zonder WMS gingen voorheen met de hand. Het logistieke proces is toegenomen. De medewerkers van Technische Unie kunnen zonder problemen doorgaan met het werk doordat de apparaten juist ingericht zijn. Het in gebruik nemen van het nieuwe WMS systeem loopt soepel en de bedrijf kritische processen ondervinden geen hinder van de implementatie.

Het wordt als zeer positief ervaren dat alle apparatuur door één partij in beheer is. Indien er zich calamiteiten voordoen kan OPAL direct ingrijpen. Dit kan zelfs op afstand, we hoeven niet op locatie aanwezig te zijn.

OPAL aanbevelen als partner

Technische Unie heeft het project met OPAL als positief ervaren en zal OPAL ook zeker als partner aanbevelen bij anderen. De sterke punten die uit het project naar voren gekomen zijn:

  • Het actief en out-of-the-box meedenken over de uitdaging waar Technische Unie mee te maken had;
  • Pro-actieve houding van OPAL om het proces soepel te laten verlopen;
  • OPAL is een onafhankelijke partner in merk en oplossing, hierdoor wordt goed ingespeeld op de wensen van de klant.