Supply Chain RFID Oplossingen

Wat is RFID nu eigenlijk?

Radio Frequency Identification, beter bekend als RFID is een manier om data uit te lezen via radio frequentie. Het grote voordeel hiervan is dat je van een relatief grote afstand informatie digitaal kan inlezen. Dit inlezen data wordt gedaan via zogeheten RFID-Tags. Deze labels of tags zijn voorzien van een antenne en een chip. Actieve RFID tags hebben een accu die zorgt voor de stroomvoorziening van de chip. passieve RFID tags hebben geen accu en krijgen stroom van de elektromagnetische golven van de RFID reader. Het grote voordeel van RFID is dat er geen fysiek contact nodig is tussen reader en tag en dat de tag niet zichtbaar hoeft te zijn voor de reader. Zo kun je “zien” wat er in een doos of pallet zit, zonder dat je deze hoeft te openen. Bovendien kun je op deze manier in enkele seconden honderden tags uitlezen. RFID is een technologie die breed inzetbaar is en vele voordelen biedt op gebied van Supply Chain modernisering. Meer weten? Lees hieronder dan gerust verder of neem direct contact met onze consultants en specialisten!

De voordelen

 • Scan honderden tags tegelijk

 • Items snel en efficiënter lokaliseren, verifiëren en volgen

 • Verminder arbeidsuren om taken te voltooien, bv. balansen

 • Minder foutgevoelig

 • Beter inzicht voor management door nauwkeurige data

RFID kan de activiteiten in bijna elke branche verbeteren, inclusief: gezondheidszorg en detailhandel tot productie, transport en logistiek. De use-case-toepassingen zijn breed, waaronder:

 • Voorraad bijhouden

 • Voorraadketenbeheer

 • Werk in uitvoering

 • Aangepaste, gespecialiseerde toepassingen

RFID magazijn voorbeeld

Waar moet je rekening mee houden in een RFID Project

RFID is één van de veelbelovende technologieën. Geen wonder dat veel mensen het idee hebben om RFID te implementeren in hun organisatie. Echter vergis je je snel in de specifieke toepassingen, laat staan het implementeren van een dergelijke project. Hier komen veel aspecten om de hoek kijken waar je rekening mee moet houden. Dit hebben wij uitgeschreven in een blog: ‘Negen zaken waar je reking mee moet houden wanneer je RFID wil implementeren‘. Hieronder een drietal zaken die wij erin behandelen:

Om een RFID project van de grond te krijgen, moeten de eigen verwachtingen goed uitgedacht zijn. In verhouding met Barcodes is de technologie niet goedkoop en moet je goed nadenken over de impact die het gaat hebben voor jullie organisatie. Bovendien moet je nadenken welke afdelingen hierbij allemaal betrokken zijn.

Zoals je wellicht weet, is RFID een behoorlijke investering voor je organisatie. Omdat ieder RFID-project uniek is, zal je vooraf nooit een exacte begroting van je project zien. Daarom is het belangrijk dat je goed nadenkt over wat RFID binnen jouw organisatie gaat opleveren. Uiteraard begrijpen wij dat dit niet eenvoudig is. Bij OPAL hebben we hier ervaring mee, die we graag met je delen.

Met RFID verzamel je héél veel informatie in enkele seconden. Al deze ruwe data op zichzelf zal het werk niet vereenvoudigen, integendeel zelfs. Om dit te stroomlijnen dient er software ontwikkeld te worden die deze data integreert met jullie bestaande systemen (ERP, WMS, etc.). OPAL beschikt over programmeurs, engineers en consultants die hier ervaring mee hebben. Meer weten? Neem direct contact met ons op.

Waarom RFID-Oplossingen van OPAL?

Integreren, connecteren en beheren

Wil je de uitdaging aangaan en een RFID project starten, doe dat dan samen met de specialisten van OPAL. Het aanvliegen van dit soort complexe projecten vergt ervaring, kennis en kunde. Met onze techneuten en software ontwikkelaars zoeken we gezamenlijk naar een oplossing die past bij uw specifieke situatie. Zo leveren wij een werkende oplossing die rekening houdt met jullie huidige en toekomstige situatie. Het summum van bestaande en nieuwe systemen in een geautomatiseerd proces van werkzaamheden en informatieverwerking. Dit doen we met veel aandacht voor jullie wensen en het proces. Hoe precies lees je in onze werkwijzen.

Slimme apparaten en applicaties zorgen voor nieuwe mogelijkheden tot mobiliteit en connectiviteit. Het geeft medewerkers de tools om sneller en efficiënter te werken en (samen)werken. Het beheren van al deze zaken heeft zo zijn eigen uitdagingen; hoe zorg ik voor voldoende connectiemogelijkheden van alle apparaten en applicaties. Welke applicaties sta ik toe en hoe houd je de apparaten veilig. Hoe ga je om met defecten en configureer je nieuwe apparaten naar uniforme instellingen. Vaak praat je over het beheren van tientallen of zelfs honderden apparaten. Het wijzigen van één instelling kan dan al snel een dagtaak worden. Uiteraard hebben wij aan al deze zaken gedacht. Hoe wij dit doen? Met veel aandacht en een goed gesprek! Dus bel direct één van onze specialisten.

Contact

De voordelen van RFID

 • Verhoog de productiviteit door medewerkers de juiste tools te geven om sneller te werken en overal data te raadplegen.

 • Bewaar waardevolle data van je medewerkers en klanten. Door data te bewaren en analyseren kan je processen verbeteren en versnellen.

 • Laat medewerkers beter met elkaar samenwerken door werkstromen te automatiseren, real-time data uit te wisselen en met elkaar laten communiceren. Nooit meer vertragingen. 

 • Beheer al je apparaten op een afstand en verhelp obstakels direct on the go’. Bovendien onderhoud je eenvoudig al je assets zodat je ongewenste bezoekers buiten de deur houdt. 

Onze oplossingen

Oplossingen van OPAL zijn flexibel en modulair zodat je een systeem krijgt wat snel geïmplementeerd is en meetbaar resultaat geeft. Onze oplossingen kunnen we snel en effectief integreren met bestaande ERP systemen zoals Microsoft, SAP, Afas, Exact e.d.. Bij een IT oplossing van OPAL hoort een uitmuntende dienstverlening voor implementatie en vlekkeloos incidentenbeheer voor continuïteit van je systeem..

Connect vandaag nog met ons team:

Bel me terug