Over Plieger

Plieger bv is een landelijke groothandel in sanitair, verwarming, elektra en installatiemateriaal, waar 750 medewerkers werkzaam zijn. Het hoofdkantoor en centraal magazijn zijn gevestigd in Zaltbommel. Met een eigen expeditie en 55 Express vestigingen in Nederland levert Plieger een assortiment van meer dan 150.000 artikelen aan o.a. installateurs, loodgieterbedrijven, detaillisten en bouwmarkten.

Een Express vestiging van Plieger is een modern afhaalmagazijn, speciaal ingericht voor de installateur! Een breed assortiment, sanitair, cv, installatiematerialen en elektra zorgt ervoor dat een installateur niet hoeft mis te grijpen voor een klus.

De uitdaging & oplossing

Time is money! Dat geldt voor ons allen en dus ook voor de professionele installateur! Waarom wachten om geholpen te worden als je ook zelf je producten kan scannen?

OPAL Associates BV heeft samen met Plieger de software voor de zelfscan ontwikkeld. De gebruiksvriendelijkheid van de zelfscan met de software van OPAL maakt het de afnemers van Plieger eenvoudig om met deze nieuwe werkwijze om te gaan. Daarbij krijgt Plieger duidelijk inzicht in welke producten er meegenomen worden en kan daardoor haar diensten nog beter afstemmen op de wensen van haar afnemers.

De zelfscanoplossing in gebruik

Zodra een installateur de Express binnenstapt, pakt hij een scanner. Hiermee scant hij alle artikelen die hij mee wilt nemen. Door de gebruiksvriendelijke software is het mogelijk om verkeerd gescande producten eenvoudig weer te verwijderen. Ook als het aantal wijzigt is dit makkelijk aan te passen. De scanner laat op elk gewenst moment het totaalbedrag zien. Door het scannen van de barcode, geleverd op de kaart, kan de Expressmedewerker de order direct doorzetten en verwerken. Geen onnodige wachttijden meer, de installateur kan snel naar zijn klus!

Uitrol

In een maand tijd heeft OPAL het zelfscanning concept uitgerold over 55 vestigingen. Dit gaat om ruim 250 devices. Deze uitrol ging snel en soepel. Het draaiboek en de implementatieprocedure waren goed afgestemd met Plieger. Bij elke oplevering was OPAL aanwezig en een medewerker van Plieger om instructies door te geven aan collega’s. Hierdoor liep alles snel en naar wens.

Voordelen van de zelfscanoplossing

  • Snelle doorlooptijd
  • Positieve ervaring bij zowel de afnemers als Plieger B.V.
  • De mogelijkheid snel in te spelen op het koopgedrag van de afnemers

“Je krijgt het laagdrempelige gevoel alsof je door de supermarkt loopt: Eenvoudig je spullen op je gemak uitzoeken en niet aan het eind nodeloos tijd kwijt zijn aan de kassa. Dit gecombineerd met een extern service orgaan voor de uitrol en techniek maak het een win-win situatie voor de klant en voor ons.”

John van Schaijk (Manger ICT), Plieger BV

Wij zijn geïnteresseerd in uw logistieke vraagstuk

Contact