Technische Unie Transport

Het succes van zelfscanning bij Technische Unie

Over Technische Unie

Technische Unie is de grootste technische groothandel van Nederland. Met ruim 280.000 artikelen levert Technische Unie installatiematerialen op het gebied van elektrotechniek, licht, gereedschap, sanitair, verwarming, klimaattechniek, consumentenproducten en persoonlijke beschermingsmiddelen. De klanten van Technische Unie zijn bedrijven die actief zijn in de installatiebranche, industrie, overheid en detailhandel.

Technische Unie Groothandel

Klantcontact staat centraal

Technische Unie heeft een zeer uitgebreide verkooporganisatie en biedt haar klanten veel mogelijkheden om bestellingen door te geven, advies in te winnen en productinformatie te verkrijgen. Centraal daarin staan de 37 verkooppunten met een landelijke dekking in Nederland. De verkoopkantoren zijn gesplitst in een commerciële binnendienst met kantoorleiding en de Servicecentra (winkels voor professionele installateurs). Op de servicecentra hebben de klanten naast directe verkoop ook de mogelijkheid om van tevoren bestelde artikelen af te halen. Voor het verbeteren van de winkelfunctie, het verhogen van klant-aankoop-ervaring én efficiëntie, heeft Technische Unie een zelfscanning oplossing landelijk ingevoerd.

Zelfscanning bij Technische Unie

De doelstelling van het projectteam was om zelfscanning in te voeren op de verkoopkantoren van Technische Unie die vergelijkbaar is met zelfscanning bij supermarkten. “Om de acceptatie van het zelfscanning systeem te verhogen, moet het lijken op de oplossingen die onze klanten al kennen van de supermarkten, maar afgestemd zijn op onze doelgroep” aldus Charlotte van Roosmalen, Formulemanager Technische Unie. Projectmanager Ronald Ruijter geeft aan dat het zelfscannen een groot voordeel is, omdat de wachttijden aan de verkoopbalie drastisch zijn afgenomen“. OPAL, al jaren de vaste partner voor scanning en mobility, werd benaderd voor de hardware selectie, scopebepaling en verdere IT aangelegenheden met betrekking tot dit project. Na diverse testen werd al snel de Zebra Motorola MC17 als beste product gekozen en is er een pilot opgezet bij twee verkooppunten.

Technische Unie Zelfscannen

We zien dat bijna 70% van onze klanten een zelfscanner gebruikt om hun aankopen te registreren. Dat biedt grote voordelen bij de aankooptransactie waardoor wij meer tijd voor onze klanten hebben. Daarnaast kunnen de zelfscanners ingezet worden voor meerdere functies in het filiaal. Het zelfscanning systeem heeft zodoende een ROI op meerdere fronten wat de terugverdientijd aanzienlijk verkort

Ronald Ruijter, Projectmanager Verkoop Servicecentra Technische Unie

H2: Alineatitel

Technische Unie heeft gekozen voor de IDcare service en centraal beheer oplossingen van OPAL zodat er tijdens de pilot fase snelle uitrol van nieuwe software releases
mogelijk was en directe hulp-op-afstand geboden kon worden. De pilot locaties werden gedurende een testperiode van 3 maanden nauwlettend in de gaten gehouden om de software te optimaliseren en de transactie afhandelingen te finetunen. Na het afsluiten van de pilot-fase kreeg OPAL de opdracht om alle vestigingen te voorzien van zelfscanning. In samenwerking met de producent van het scanmeubel is een planning gemaakt. OPAL verzorgde de montage en opbouw van de MC17 cradle en scanner en de configuratie van het systeem, inclusief de beheertools om de scannersoftware te installeren, monitoren en updaten waar nodig. Daarna heeft OPAL de uitrol van de apparatuur verzorgd, inclusief de installatie op de locatie van de verkoopkantoren. Het gehele systeem wordt centraal beheerd.

Wij zijn geïnteresseerd in uw logistieke vraagstuk
neem nu contact met ons op