Wanneer kies je een 1D laser scanner?

Wanneer kies je een 1D laser scanner?

Het kiezen van de juiste barcodescanner technologie (laser scanner of Imager) is essentieel voor het bereiken van optimale prestaties vanuit een data-collectie oplossing. Aangezien nieuwe barcodes en technologieën continue worden ontwikkeld, zijn de keuzes meer gevarieerd dan ooit.

Moeten laser barcode scanners worden beschouwd als “verouderde” technologie?  Zijn imagers (camera-gebaseerde barcodescanners) de enige levensvatbare technologie voor de toekomst?

1D en 2D codes

De optimale barcode leesoplossing wordt bepaald door de specifieke eisen van een applicatie. Lineaire streepjescodes zijn nog vaak een kritisch element in veel toepassingen in de logistiek en productie. U als gebruiker moet dan ook de technologie en product kiezen die het beste past in uw behoefte, tegen vaak een optimale kostenprestatie. Hieronder vindt u enkele eenvoudige vuistregels die u kunt gebruiken bij de keuze tussen een laser en imager barcodescanner:

  • Laser scanners bieden betrouwbare prestaties tegen lagere kosten.
  • De leessnelheid van een laser scanner is een stuk hoger. Tot meer dan 1.000 real-time scans per seconde.
  • Laser scanners zorgen voor een scherpe, duidelijke laserlijn die alleen op de streepjescode richt.
  • Over langere afstanden kunnen laser scanners beter lezen en een grotere scherptediepte geven.
  • Laser scanners zijn minder complex en zijn makkelijker te gebruiken en te integreren in een productielijn.

Wilt u advies in de keuze van de juiste barcodescanner voor uw organisatie. Neem dan telefonisch contact met ons op via 088 2353 400 of stuur een mail naar info@opalbv.com.