Werken bij OPAL

OPAL, jouw nieuwe werkgever

OPAL Associates BV is een ambitieuze internationale onderneming met een team van jonge professionals. OPAL heeft een breed assortiment oplossingen voor het verbeteren van logistieke en operationele processen. OPAL Nederland is onderdeel van de OPAL groep met hoofdvestiging in Zwitserland (OPAL Holding AG). OPAL heeft een open en informele organisatiecultuur, gericht op prestaties in teamverband. Wij streven naar wederzijds gunstige lange termijn relaties met onze medewerkers, klanten, leveranciers en relaties. Kenmerken van onze medewerkers en cultuur zijn openheid en eerlijkheid, pro-actief, zelf startend, zelfsturend, sociaal en positief-kritisch ondersteunend.

OPAL is een moderne werkgever en is goed voor de medewerkers. De business van OPAL is altijd relevant voor de maatschappij wat baanzekerheid biedt. Bij OPAL krijgen medewerkers een eerlijk salaris en profiteren alle medewerkers wanneer de ondernemingsdoelstelling worden behaald. Tevens is het bij OPAL vanzelfsprekend dat bedrijfssuccessen en uitstekende teamprestaties op gepaste wijze gevierd worden. Daardoor is er bij OPAL een laag personeelsverloop en ziekteverzuim. Een paar keer per jaar hebben we buiten werktijd een company-meeting die we altijd op een gezellige manier afsluiten. Daarnaast organiseren medewerkers vaak zelf: teamuitjes, sportieve activiteiten en game-nights in onze eigen kantine/gameroom waar OPAL medewerkers vrijblijvend aan kunnen deelnemen.

OPAL, Duurzaam maatschappelijk verantwoord ondernemen

OPAL in Nederland is gehuisvest in Nijmegen op Kerkenbos, 10 minuten lopen vanaf station Nijmegen Dukenburg en vlakbij afrit 2 van de A73, We zitten sinds 1 januari 2019 in een gloednieuw, vrijstaand kantoorpand van 3 verdiepingen. Het gehele pand is duurzaam verbouwd, zo hebben we geen gasaansluiting meer en uitsluitend led verlichting. Het dak van ons pand hebben we vol gelegd met zonnepanelen en er zijn veel energie besparende maatregelen genomen omdat we graag willen bijdragen aan een goed milieu. OPAL steunt goede doelen, zo doneren we jaarlijks aan KiKa en BarcodeForLife.

Bij OPAL gebruiken we geavanceerde informatie systemen en werken altijd met actuele computer apparatuur, software en gereedschap. Bij OPAL houden we ook van goede koffie (geen apparaten drek) en vinden we het belangrijk dat je een prettige werkplek hebt. Gezamenlijk de dag starten en eindigen is gebruikelijk en lunchen doen we met het hele team, tenzij je bij een klant aan het werk bent natuurlijk. We houden van een gezond leven, veel bewegen tijdens het werk en hebben dan ook altijd gratis werk-fruit voor onze medewerkers beschikbaar. Vrijdagmiddag sluiten we de week af met een drankje en bitterballen:).

Grofweg is de organisatie verdeelt in 2 hoofdstromen: Business en Operations. Bij “Business” doen we vooral aan verkoop, inkoop, marketing, administratie en boekhouding. Bij “Operations” werken onze technici die zich bezig houden met zaken zoals service, support en beheer, software ontwikkeling, project implementatie, realisatie, logistiek, productie en planning.

Werken bij OPAL betekent dat je jezelf herkent in onze kernwaarden en datgene wat we bij OPAL willen bereiken en hoe we met elkaar omgaan. Dat vinden we belangrijk. Waarden als ‘integriteit’ en ‘proactieve werkhouding’ hebben we hoog in ons vaandel staan. Net als ‘teamgeest’ , ‘persoonlijk leiderschap’ en ‘persoonlijke ontwikkeling’.

Wij werken in een complexe omgeving logistiek en IT. Wij hebben dus dagelijks te maken met continu veranderende omstandigheden, veeleisende klanten en project-requirements die vaak wijzigen. Hierdoor past een Agile werkwijze perfect bij onze bedrijfsvoering. Wij houden dus enorm van problemen oplossen. We werken volgens het Scrum framework dus gebruiken we termen als: Backlog, Sprintplanning, Workitems, daily standup e.d.. Wij proberen onze werkzaamheden in iteraties te verdelen en nemen de tijd om te evalueren wat er wordt geleverd en hoe we dat de volgende keer beter en sneller kunnen doen.

Privé/Werk balans – Teamwork

Een fijn leven, een interessant baan en gewaardeerd worden door je omgeving. Dit zijn de belangrijkste drijfveren die ons dagelijks voortstuwen om aan de slag te gaan. Bij OPAL begrijpen we heel goed dat “werk” een groot deel van je leven inneemt. Bij OPAL vinden we dat je er dan ook het beste uit moet halen. Interessante opdrachtgevers, uitdagende projecten en de technologische ontwikkelingen zijn bij OPAL continu de stimulans om aan de slag te gaan en te verbeteren. Zowel als organisatie, team en persoonlijk.

Een duidelijke koers en een realistisch doel zorgen ervoor dat iedereen bij OPAL goed begrijpt wat zijn rol is en welke waarde deze toevoegt in het geheel. Uitsluitend als team kunnen we deze doelstellingen realiseren. Of je nu een Padawan (werken nog niet zo lag bij OPAL) bent of een Jedi (werken al langer bij OPAL), “Always pass on what you have learned”.

OPAL kernwaarden

Integer
Eerlijkheid, vertrouwen en integriteit staan voorop in alles wat wij doen, er is geen alternatief.

Teamplayer
Wij doen niets alleen, alles wat wij doen, doen wij als team, zonder uitzonderingen.

Proactief
Wij stimuleren een proactieve werkhouding bij onze medewerkers en luisteren naar alle initiatieven en meningen die meerwaarde voor de organisatie en klanten bieden.

Competent
Wij onderscheiden fouten die voortkomen uit goede intenties en hard werken van fouten die voortkomen uit een gebrekkige inspanning, ondeskundigheid en slordigheid.

OPAL streeft naar persoonlijk leiderschap Hiermee wordt bedoeld dat de directie ervan overtuigd is dat je als persoon eerst leiding moet kunnen geven aan jezelf, vóórdat je ook leiding kunt geven aan anderen. We geloven niet in een benadering waarbij alle middelen zijn geoorloofd om iets te bereiken. Het gaat ons om persoonlijke groei en menselijke relaties. Hiervoor geven we je 7 bekende handreikingen:

  • Wees proactief: je bent zelf in staat om je leven vorm te geven;
  • Begin met het einde voor ogen: waar wil je heen, wat zijn je doelstellingen;
  • Begin bij het begin: belangrijke zaken eerst;
  • Denk in termen van win/win: het beste resultaat voor beide partijen;probeer eerst te begrijpen, dan begrepen te worden: actief luisteren levert creativiteit op;
  • Werk synergetisch: door samenwerken weet je meer, kun je meer en kom je tot betere prestaties;
  • Houd de zaag scherp: zorg goed voor jezelf, zowel fysiek als mentaal.

Gebaseerd op het werk van Stephan Covey: De zeven eigenschappen van effectief leiderschap.

© Copyright - OPAL Associates BV - Logistieke IT oplossingen