Werken bij OPAL

OPAL, jouw nieuwe werkgever

OPAL Associates BV is een ambitieuze internationale onderneming met een team van jonge professionals.  OPAL heeft een breed assortiment producten en oplossingen voor het verbeteren van logistieke en operationele processen. OPAL Nederland is onderdeel van de OPAL groep met hoofdvestiging in Zwitserland (OPAL Holding AG). OPAL heeft een open en informele organisatiecultuur, gericht op prestaties in teamverband. Wij streven naar een lange termijn relatie met onze klanten, leveranciers en relaties. Kenmerken van onze medewerkers en cultuur zijn openheid en eerlijkheid, pro-actief, sociaal, creatief & positief-kritisch ondersteunend.

OPAL in Nederland is gehuisvest in een mooi pand van 2 verdiepingen op één van Nederlands veiligste industrieterreinen: Bijsterhuizen te Wijchen/Nijmegen. Achter het pand hebben wij een enorm magazijn waar we voorraad houden en aan allerlei projecten knutselen. We gebruiken geavanceerde informatie systemen en werken altijd met actuele computer apparatuur en gereedschap. Bij OPAL houden we ook van goede koffie (geen apparaten drek) en vinden we het belangrijk dat je een prettige werkplek hebt. Gezamenlijk de dag starten en eindigen is gebruikelijk en lunchen doen we met het hele team, tenzij je bij een klant aan het werk bent natuurlijk. Vrijdagmiddag sluiten we de week af met een drankje.
Grofweg is de organisatie verdeelt in commercie (2e verdieping) en operatie (1e verdieping). Bij de commercie doen we vooral aan verkoop, inkoop, marketing, administratie en boekhouding. Bij de operatie werken onze technici die zich bezig houden met zaken zoals service, support en beheer, software ontwikkeling, project implementatie,  realisatie, logistiek, productie en planning.

Werken bij OPAL betekent dat je jezelf herkent in wat we bij OPAL willen bereiken en hoe we met elkaar omgaan. Dat vinden we belangrijk. Waarden als ‘flexibiliteit’ en ‘pioniersmentaliteit’ hebben we hoog in ons vaandel staan. Net als ‘teamgeest’ en ‘persoonlijk ondernemerschap’.

Een Pro-actieve werkhouding vinden we heel belangrijk bij OPAL. Nu zeggen veel organisaties dit maar wat wil het nu echt zeggen. Bij OPAL houdt dat in dat je zo nu en dan met ideeën en initiatieven komt. Niet zomaar een idee van “zullen we een nieuwe leverancier voor de puntenslijpers zoeken”. Maar ideeën waarmee OPAL als organisatie verbetert, verandert, vernieuwd. Ideeën die waardevol zijn voor de klanten, partners. Ideeën en initiatieven die een positieve verandering teweeg brengt die waardevol is. We zijn dus ook een beetje Lean.

Één team met een duidelijk doel

Een fijn leven, een interessant baan en gewaardeerd worden door je omgeving. Dit zijn de belangrijkste drijfveren die ons dagelijks voortstuwen om aan de slag te gaan. Bij OPAL begrijpen we heel goed dat “werk” een groot deel van je leven inneemt. Bij OPAL vinden we dat je er dan ook het beste uit moet halen. Interessante opdrachtgevers, uitdagende projecten en de technologische ontwikkelingen zijn bij OPAL continu de stimulans om aan de slag te gaan en te verbeteren. Zowel als organisatie, team en persoonlijk.
Een duidelijke koers en een realistisch doel zorgen ervoor dat iedereen bij OPAL goed begrijpt wat zijn rol is en welke waarde deze toevoegt in het geheel. Uitsluitend als team kunnen we deze doelstellingen realiseren. Of je nu een Padawan (werken nog niet zo lag bij OPAL) bent of een Jedi (werken al langer bij OPAL), “Always pass on what you have learned”.

OPAL waarden

Flexibiliteit: snel inspringen op mogelijkheden in de markt, de nieuwste technologieën toepassen, pro-actief met klanten bezig zijn; als je dat allemaal wilt als bedrijf moet je wel flexibel kunnen zijn en kansen zien en grijpen.

Pioniersmentaliteit: de kunst is om dit vast te houden, ook als je groeit als bedrijf en persoon. Pionieren houdt in dat je je instelt op bouwen en vernieuwen.

Teamgeest: samenwerken in een goede verstandhouding is belangrijk. Elkaar positief-kritisch kunnen benaderen en feedback is opbouwend.

Persoonlijk ondernemerschap: elk mens heeft talenten om te ontwikkelen. Bij OPAL verwachten we van onze mensen dat ze zelf de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen ontwikkeling. Je krijgt vertrouwen, vrijheid en zelfstandigheid in je werkzaamheden. De kunst is om méér te doen dan de klant verwacht.

OPAL streeft naar persoonlijk leiderschap bij al haar medewerkers. Hiermee wordt bedoeld dat de directie ervan overtuigd is dat je als persoon eerst leiding moet kunnen geven aan jezelf, vóórdat je ook leiding kunt geven aan anderen. We geloven niet in een benadering waarbij alle middelen zijn geoorloofd om iets te bereiken. Het gaat ons om persoonlijke groei en menselijke relaties. Hiervoor geven we je 7 bekende handreikingen:

  • Wees proactief: je bent zelf in staat om je leven vorm te geven;
  • Begin met het einde voor ogen: waar wil je heen, wat zijn je doelstellingen;
  • Begin bij het begin: belangrijke zaken eerst;
  • Denk in termen van win/win: het beste resultaat voor beide partijen;probeer eerst te begrijpen, dan begrepen te worden: actief luisteren levert creativiteit op;
  • Werk synergetisch: door samenwerken weet je meer, kun je meer en kom je tot betere prestaties;
  • Houd de zaag scherp: zorg goed voor jezelf, zowel fysiek als mentaal.

Gebaseerd op het werk van Stephan Covey: De zeven eigenschappen van effectief leiderschap.