Werken bij OPAL

OPAL, jouw nieuwe werkgever

OPAL Associates BV is een ambitieuze internationale onderneming met een team van jonge professionals.  OPAL heeft een breed assortiment  oplossingen voor het verbeteren van logistieke en operationele processen. OPAL Nederland is onderdeel van de OPAL groep met hoofdvestiging in Zwitserland (OPAL Holding AG). OPAL heeft een open en informele organisatiecultuur, gericht op prestaties in teamverband. Wij streven naar een lange termijn relatie met onze klanten, leveranciers en relaties. Kenmerken van onze medewerkers en cultuur zijn openheid en eerlijkheid, pro-actief, sociaal, creatief & positief-kritisch ondersteunend.

OPAL in Nederland is gehuisvest in een mooi pand van 2 verdiepingen op één van Nederlands veiligste industrieterreinen: Bijsterhuizen te Wijchen/Nijmegen. januari 2019 verhuizen wij naar een mooi, nieuw en duurzaam bedrijfspand op Kerkenbos in Nijmegen. We gebruiken geavanceerde informatie systemen en werken altijd met actuele computer apparatuur, software  en gereedschap. Bij OPAL houden we ook van goede koffie (geen apparaten drek) en vinden we het belangrijk dat je een prettige werkplek hebt. Gezamenlijk de dag starten en eindigen is gebruikelijk en lunchen doen we met het hele team, tenzij je bij een klant aan het werk bent natuurlijk. Vrijdagmiddag sluiten we de week af met een drankje.

Grofweg is de organisatie verdeelt in 2 hoofdstromen: Business en Operations. Bij “Business” doen we vooral aan verkoop, inkoop, marketing, administratie en boekhouding. Bij “Operations” werken onze technici die zich bezig houden met zaken zoals service, support en beheer, software ontwikkeling, project implementatie,  realisatie, logistiek, productie en planning.

Werken bij OPAL betekent dat je jezelf herkent in onze kernwaarden en datgene wat we bij OPAL willen bereiken en hoe we met elkaar omgaan. Dat vinden we belangrijk. Waarden als ‘integriteit’ en ‘proactieve werkhouding’ hebben we hoog in ons vaandel staan. Net als ‘teamgeest’ en ‘persoonlijk leiderschap’.

Wij werken in een complexe omgeving logistiek en IT. Wij hebben dus dagelijks te maken met continu veranderende omstandigheden, veeleisende klanten en project-requirements die vaak wijzigen. Hierdoor past een Agile werkwijze perfect bij onze bedrijfsvoering. Wij houden dus enorm van problemen oplossen. Onze software developers werken volgens het Scrum framework. Wij proberen onze werkzaamheden in iteraties te verdelen en nemen de tijd om te evalueren wat er wordt geleverd en hoe we dat de volgende keer beter en sneller kunnen doen.