OPAL – WLAN/WiFi site survey

Tegenwoordig kan bijna niemand meer zonder WiFi. Iedereen is er in bepaalde mate mee verbonden. Bij Enterprise Mobility is dit een heel andere discipline dan bijvoorbeeld een kantoor- of thuisomgeving en de ruggengraat voor alle draadloze gebruikers. Een reach-truck terminal of handheld terminal waarmee wordt gewerkt in bijvoorbeeld warehousing of productie zal zich veel meer verplaatsen dan een notebook op een bureau of een tablet thuis op de bank. Juist daarom is het van essentieel belang dat een draadloos netwerk bij enterprise mobility goed wordt uitgemeten om probleemloos te functioneren.

Dit uitmeten, ook wel het uitvoeren van een site survey, gaat veel verder dan alleen het bereik van een access point meten. U krijgt hierbij een uitgebreid rapport met niet alleen de meetresultaten, maar ook een advies welke componenten en op welke manier u het beste in uw omgeving kunt toepassen. U kunt hierbij denken aan WLAN controllers, switches, access points, antennes, montage, bekabeling en de configuratie van dit alles. Zo kunt u stabiliteit bieden aan de gebruikers van uw draadloos netwerk. De WLAN specialisten van OPAL kunnen u toelichten wat er allemaal bij u in kaart wordt gebracht.

Heeft u al een draadloos netwerk en ondervindt u hier uitdagingen of eigenaardigheden mee? Laat uw bestaande draadloos netwerk door OPAL analyseren en u krijgt advies in de mogelijke verbeteringen. Site surveys of RF-metingen zijn altijd momentopnames. Hierdoor is het aan te raden dit periodiek uit te laten voeren zodat u de performance van uw onderneming op peil houdt.

OPAL heeft jarenlange ervaring in het uit- en doormeten van draadloze netwerken en het adviseren en opleveren van een goede infrastructuur voor uw warehouse, productieomgeving of buitenterrein. Wilt u meer weten? Meten is weten! Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Wij komen graag met u in contact!